Archivos

El PSC presenta esmenes al pressupost del Govern que afecten Santa Coloma

07/06/2016
nuria-parlon-servicios-sociales-IMG_0484

Raúl Moreno i Núria Parlon, en una visita de diputades socialistes, al març de l’any passat.

Demà se sabrà si els pressupostos de la Generalitat s’admeten a tràmit. En cas de superar la votació del Parlament, el PSC del Barcelonès Nord ha anunciat aquesta tarda que presentarà 40 esmenes que afecten el territori, més de la meitat relacionades amb l’educació, la salut i els serveis a la gent gran.

El diputat colomenc Raúl Moreno ha subratllat que la inversió prevista al Barcelonès s’ha reduït aquest any un 30%.

El Govern preveu una inversió de 226.065.954 d’euros per a l’any 2016, dels quals pocs més de 19 milions es destinen a les ciutats de Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià, i no preveu cap inversió per a Montgat i Tiana. D’aquests 19 milions d’euros, 10 milions corresponen a les inversions relacionades amb la residència de Can Ruti.

Moreno ha analitzat els pressupostos d’enguany: «Ens han intentat vendre aquests pressupostos com els més socials de la història, quan realment la inversió en polítiques socials és molt més baixa que la del tripartit el 2010 i la que va destinar el mateix govern d’Artur Mas als pressupostos del 2012». Afegeix que «els socialistes del Barcelonès Nord hem volgut posat el focus en les necessitats d’educació i serveis sociosanitaris, dos dels àmbits claus per garantir la igualtat d’oportunitats del conjunt de la ciutadania».

Per la seva banda, l’alcaldessa de Santa Coloma ha concretat les demandes socialistes. Núria Parlon reclama a la Generalitat que faci efectiu el finançament necessari per a les escoles bressol a la ciutat i per a l’escola de música. A més, demana garantir les inversions necessàries per a l’escolarització de l’alumnat de l’ESO, també pel que fa als alumnes amb necessitats educatives especials. La primera secretària dels socialistes colomencs presenta una bateria d’esmenes per reclamar els arranjaments necessaris de les escoles Serra de Marina, Rosselló Porcel, Santa Coloma, Sagrada Família, i l’escola d’educació especial Josep Sol. En l’àmbit de la gent gran, l’alcaldessa reclama l’obertura de l’espai de Centre de Dia de la residència Ramon Berenguer, la concertació de les restants places per a persones amb discapacitat intel·lectual d’ASPANIDE, les places residencials per persones majors de 65 anys amb trastorn mental, i 90 places de servei sociosanitari per a persones amb trastorn cognitiu. Finalment, en l’àmbit més urbanístic, s’inclou una esmena per iniciar els treballs d’urbanització del carrer Anselm de Riu, en l’àmbit de les obres de la L-9 a Can Zam, i es demana que el Govern pagui els deutes pendents amb les comunitats de veïns que van demanar una subvenció a la rehabilitació durant els anys 2009 i 2010.