Archivos

300 colomencs entren sense pagar al metro contra ‘el robatori’ de la pujada del bitllet

31/12/2013

metro pujada 156885578_n_optMés de 300 colomencs van agafar ahir a la nit el metro sense pagar, després desbloquejar les cancel·les d’accés, com a protesta per la pujada del 7,5% del preu del bitllet, que a partir de demà costarà 2,15 euros.

La protesta va començar a les 7 de la tarda a la Plaça de Vila, on al voltant d’unes 100 persones es van concentrar per informar la població i llegir un manifest contra la pujada del transport públic. Entre els concentrats hi havia regidors i membres destacats de Gent de Gramenet i Iniciativa (ICV-EUiA).

metro pujada DSCF7847_opt«Espoli en tota regla»

Aitor Blanc, amb ajuda d’un megàfon, va explicar l’injustícia de la pujada, que afecta principalment a treballadors i estudiants, molt perjudicats ja per les retallades socials i les pujades de preus d’altres serveis, persones que s’han de desplaçar diàriament fora de Santa Coloma. «Hem de frenar aquest nou procés d’espoli que estem patint, que és un robatori en tota regla», va dir.

Un altre manifestant va demanar responsabilitats als quatre regidors de l’Ajuntament de Santa Coloma que formen part de l’Àrea metropolitana de Barcelona, que estableix les tarifes. També va criticar la premsa local -» De paper i digital», va dir- pel suposat desinterès en aquests assumptes.

Els manifestants van reclamar la gratuïtat del transport per als aturats i les persones en situació de pobresa, així com una «tarifa social» per a jubilats, estudiants i nens. Per garantir un bon servei, van dir que s’havia de recuperar la gestió pública de les companyies.

Tot seguit, els manifestants van entrar a l’estació de metro, metre cridaven «transport públic, preus populars». Uns joves van obrir les portes d’accés, que van quedar bloquejades durant uns 15 minuts. Fins que els guàrdies de seguretat no van retirar les cintes adhesives que impedien el seu tancament, els usuaris van entrar sense bitllet.

[+] Fa 30 anys que el metro va arribar a Santa Coloma

[+] Nova protesta: Divendres, dia 3, hi ha convocada una segona concentració contra la pujada del metro i altres transports, a les 7 de la tarda, a la plaça de la Vila.