Archivos

Ada Colau a Can Zam: “Valentia és defensar la pluralitat de Catalunya”

11/09/2017

11 de setembre: la Diada a Santa Coloma

  • Uns aplaudeixen Parlon, altres li exigeixen que obrin les escoles l’1-O

Matí intens el d’aquest 11 de setembre. Tot just a les 11 ha tingut lloc la tradicional ofrena floral a la plaça de la Vila en la què han participat un anys més una bon nombre d’entitats, partits i sindicats colomencs; segons fonts municipals, prop d’una norantena; tot i que algunes entitats carismàtiques de la ciutat, com el Centre Excursionista Puigcastellar o La Colmena, que han participat en l’acte central de la Diada a Santa Coloma anys rere, enguany s’han mantingut al marge davant la negació de l’ajuntament a cedir les escoles el proper 1 d’octubre per a la votació del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Acte de Catalunya en Comú

Una hora més tard, a les 12 h., amb el lema: “Una Catalunya sobirana, diversa i valenta”, s’ha celebrat l’acte central de Catalunya en Comú a Can Zam. L’organització estima que més d’un miler de persones han assistit a l’acte, el qual ha comptat amb la participació d’un aclamat Pablo Iglesias; Xavier Domènech; Elisenda Alamany, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i també d’Alexandra Sevilla (Gent d’Esquerres: ICV i EUiA), què els hi ha donat la benvinguda tot recordant, alhora, la figura d’en Lluís Hernández, primer alcalde de democràcia a Santa Coloma.

En la seva intervenció, Ada Colau ha reconegut que estem vivint uns moments històrics complexos i difícils, i ha assenyalat que no posarà impediment perquè els barcelonins i les barcelonines puguin exercir el seu dret a vot: “Com a alcaldessa de Barcelona, protegiré la institució, però faré tot el possible perquè tots aquells que vulguin, puguin votar a Barcelona l’1 d’octubre”. L’alcaldessa també ha posat de manifest que s’ha de ser autocrític davant el moment històric en què ens trobem. “A Catalunya no s’està fent tot ho bé que s’hi podria estar fent” o “No acceptem lliçons de ningú i menys de convergents que fa dos dies no sabien què era la desobediència civil” han estat algunes de les declaracions de Colau a Can Zam aquest matí.

Al seu torn, Alamany ha remarcat la necessitat de construir un nou país. En paraules de la portaveu de Catalunya en Comú: “Aquí no sobra ningú. Hem de construir un país nou, ple de patriotes, però de patriotes de debò”, línia que també ha defensat Domènech en la seva intervenció reforçant, alhora, l’important paper de les classes populars. Per la seva banda, Pablo Iglesias, què ha exalçat l’ètica de l’alcaldessa de Barcelona, ha finalitzat la seva intervenció amb les paraules següents: “Acceptarem sempre el que decideixi el poble de Catalunya”.

A la tarda, diversos centenars de colomencs han participat a la macro manifestació de Barcelona, a la qual han assistit un milió de persones segons la Guàrdia Urbana. I diumenge, el mateix nombre van desfilar, també convocats per l’ANC Gramenet, a la manifestació de torxes fins al monument a Celestí Boada, l’alcalde de Santa Coloma afusellat després de la Guerra Civil.

Fotos: Josué Aguedo, Sergio Mas Navarro i Reuters

  1. Acte oficial a Santa Coloma
  2. i 3. Miting d’Ada Colau a Can Zam, 4. Marxa de torxes i 5. Manifestació a Barcelona