Archivos

Agbar i l’Ajuntament signen un protocol per combatre la pobresa energètica

27/09/2017

Aigües de Barcelona (Agbar), l’empresa responsable de la gestió del cicle integral de l’aigua, i l’Ajuntament de Santa Coloma han signat aquest matí un nou protocol de col·laboració i actuació per ajudar als col·lectius més vulnerables de la ciutat. Tant l’alcaldessa, Núria Parlon, com el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, han remarcat la necessitat de combatre les situacions d’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica ajudant, principalment, a les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat.

Parlon ha insistit en el fet que l’Ajuntament, amb la col·laboració d’Aigües de Barcelona, farà un control periòdic quinzenal per ajudar als ciutadans i les ciutadanes que no hagin pogut fer el pagament de dues o més factures. Des del 2013, 729 famílies colomenques s’han beneficiat dels ajuts del Fons de Solidaritat, d’un total de 18.300 ciutats en tota l’àrea metropolitana, el que suposa una inversió de 7,3 milions d’euros. En aquesta línia, durant els anys 2015 i 2016, l’Ajuntament ha atorgat el 30% d’ajuts del Fons de Contingència Social a cobrir situacions d’impagaments de llum, aigua i gas a famílies amb una situació vulnerable.

Entre altres mesures, en el cas que l’empresa subministradora hagi de fer una suspensió del subministrament de l’aigua en un habitatge, haurà de sol·licitar, abans, un informe als serveis socials municipals per determinar si l’usuari o la seva unitat familiar es troba en una situació de risc d’exclusió residencial específica de les recollides per l’article 5.10 i, si es compleixen els requisits, s’ha de garantir el subministrament d’aigua, així com els ajuts necessaris.

El nou protocol signat entre Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma ha entrat en vigor en el dia d’avui, 27 de setembre.