Archivos

Aina Gómez guanya el concurs Petit arquitecte

17/02/2018

A més de la qualitat de les maquetes, el jurat ha destacat el compromís dels nens i les nenes amb la igualtat de gènere, el col·lectiu LGTBI i la inclusió de tothom

En una sala plena de gom a gom, l’escola Ferran de Sagarra ha estat aquest matí l’escenari perfecte per al lliurament dels premis del concurs Petit arquitecte. A les 10 hores, els nens i nenes participants del concurs de maquetes per conèixer la seva visió sobre el futur del parc de Can Zam han començat a omplir la sala on s’ha fet la presentació de l’acte, a càrrec de l’equip de participació ciutadana de l’ajuntament, i una hora després els membres del jurat han procedit a avaluar les obres. Una tasca no gaire fàcil donat la qualitat de les maquetes presentades.

La guanyadora del concurs ha estat la jove colomenca Aina Gómez, qui ha rebut el premi de mans de Núria Parlon. L’alcaldessa ha agraït la participació de la mainada i ha recordat alhora la importància de tenir en compte l’opinió dels nens i les nenes per implicar-los en el dia a dia de la ciutat, com recentment s’ha fet amb l’experiència de reforma de la plaça Baró, escollida com a bona pràctica al Congrés de la Red Española de Ciudades Educadoras, de la que Santa Coloma forma part. Dins de la seva maqueta, l’Aina ha incorporat un espai de biblioteca i ha creat, entre altres aspectes, un punt wifi per connectar-se a la xarxa des del parc. A banda de la guanyadora, 10 infants, els finalistes, han estat premiats amb un curs a càrrec d’un arquitecte professional.

En aquest sentit, la regidora d’Educació, Mireia González, ha destacat, a banda de la qualitat de les maquetes, el compromís de les nenes i els nens colomencs amb la igualtat de gènere, els drets del col·lectiu LGTBI i la inclusió de tots i totes, i és que en moltes maquetes apareixien des dels colors de la bandera LGTBI a lavabos o gronxadors per a persones amb mobilitat reduïda, sense oblidar tampoc les zones verdes entre altres propostes, com un trenet, un laberint, espais de lectura, cinema a la fresca, esdeveniments musicals o horts ecològics.

Petit xef
Amb tot, el pròxim 3 de març tindrà lloc la semifinal de la segona edició del concurs ‘Petit xef’, enguany amb el lema: ‘Menjar bé, menjar bo!’, i el 10 de març serà la gran final; aquesta darrera se celebrarà a l’Escola de Restauració de Santa Coloma.