Archivos

L’ex regidor Antoni Fogué ‘fitxa’ per la Diputació

08/10/2015

rafa burgos 222 periodista-Rafa-Burgos-ENRIC-CATALA_EDIIMA20141229_0146_4Rafa Burgos |

L’expresident de la Diputació de Barcelona i regidor de l’Ajuntament de Santa Coloma, Antoni Fogué i Moya, ha deixat el món de la política després de gairebé trenta anys de dedicació. Des del passat 1 d’agost (i fins el 31 de juliol del 2017) formarà part de la corporació provincial. Les seves funcions, segons s’especifica en el document al que ha tingut accés ‘2.0 Diari de Santa Coloma’, consistiran a donar “suport tècnic especialitzat a la Gerència” de la institució.

Antoni Fogué./ PSC

L’ex regidor Antoni Fogué./ PSC

El sou que percebrà Fogué no ha transcendit, tot i que el càrrec tècnic que ocupa correspon al codi retributiu A.29.A201, que voreja els 90.000 euros l’any. Molt lluny, doncs, dels 30.000 que en percebria al consistori colomenc.

Si bé legalment Fogué pot fer aquest trasllat laboral —sempre que sigui durant un període que oscil·li entre un i tres anys— la mateixa institució provincial reconeix que “és un sistema excepcional de provisió de llocs de treball […] de caràcter temporal i sempre que concorrin raons d’urgència que facin necessària la cobertura del lloc vacant o el desenvolupament de determinades funcions”.

Professor d’infermeria

Fogué, llicenciat en ciències biològiques, compatibilitzarà aquest càrrec amb el de docent a l’Escola Universitària d’Infermeria i de Fisioteràpia Gimbernat. Tasca que ve desenvolupant des de fa molts anys i que és totalment compatible amb els seus càrrecs públics, en no superar les cinquanta hores anuals. D’altra banda, i com a conseqüència dels càrrecs que ha ocupat al llarg de la seva dilatada carrera política, Antoni Fogué també ha estat conseller de l’asseguradora Fiatc, els Serveis Culturals del Liceu, Localret, Transmissions Digitals i Comunicació, o de la societat Fira 2000.

En declaracions a aquest diari, l’exregidor colomenc ha afirmat que aquest trasllat laboral “és totalment legal”. Pel que fa al sou que percebrà s’ha mostrat esquiu i ha assegurat que “no sabria dir quin serà”, malgrat haver reconegut que al sou base caldrà afegir-hi els triennis derivats dels anys que porta com a treballador públic. Un sou, però, que ja hauria percebut, si tenim en compte que la seva incorporació a la Diputació es va fer efectiva l’1 d’agost. Pel que fa als gairebé trenta anys que porta compaginant càrrecs públics, el polític socialista ha estat taxatiu: “Són suficients”. La coincidència en la mateixa institució amb l’alcaldessa Núria Parlon diu que és totalment casual i que, en tot cas, “això li haureu de preguntar a ella”.

Units per la ‘Dipu’

Aquest canvi de destinació ha estat possible gràcies al vistiplau de l’Ajuntament colomenc. Fet que coincideix en el temps amb la incorporació de Núria Parlon com a vicepresidenta cinquena de la institució provincial. Ho és des de l’1 de setembre. El càrrec implica un sou brut de 6.367,74 euros al mes repartit en catorze pagues i una dedicació exclusiva. Com a alcaldessa en percebia 4.262,89 euros.

El seu nomenament no ha estat exempt de polèmica. La representant de la CUP a la Diputació, Laia Sabater, va parlar d’una “vicepresidència fantasma”, mentre titllava el nomenament d’“opac”. De fet, al ple que va tenir lloc a la seu de la Diputació el dimecres 27 de juliol no se’n sabia res d’una vicepresidència cinquena. Llavors, Núria Parlon ja havia renunciat a repetir com a diputada al Parlament de Catalunya. Ho va fer a través d’una carta al seu web en què afirmava: “Creo que los tiempos de la vieja política, plagada de silencios, secretos y medias verdades deben ser enterrados”.