Archivos

Aquest cap de setmana arriba una nova edició del Passatge Insòlit

19/10/2017
  • Enguany, se celebra la XI edició del festival dedicat a les arts del firaire
  • Entre els espectacles, s’inclou una producció de l’Excèntrica

El pròxim cap de setmana, 21 i 22 d’octubre, tindrà lloc als jardins de la Torre Balldovina la XI edició del Passatge Insòlit, el festival —únic en el conjunt de l’Estat— dedicat a les arts dels firaires.

En la roda de premsa celebrada a principis d’aquesta setmana en el Verat, el bar germà de l’emblemàtic restaurant Lluerna, a propòsit del festival, l’alcaldessa, Núria Parlon, la regidora de Cultura, Petry Jiménez, i Andreu Banús, director del Passatge Insòlit, van destacar l’important paper del festival en la difusió de les arts escèniques, així com el valor afegit que representa en clau metropolitana.

Festival Passatge Insòlit, Santa Coloma | Foto Arxiu Aleksandra Dynas

Banús va ressaltar, alhora, el suport a la creació local: enguany, la programació del Passatge Insòlit inclou l’espectacle: “Tragicomedia de don Cristóbal y la señá Rosita”, producció de l’Excèntrica, una peça de Lorca que transmet la tradició de “los títeres de cachiporra” amb actors i actrius que són alhora músics i cantants. En l’espectacle hi conflueixen diferents arts: des de la música clàssica com la popular a la poesia, sense oblidar el ball o el món fantàstic dels titelles. Aquest espectacle és gratuït i es realitzarà diumenge. En tot cas, el preu dels altres espectacles és més que assequible per a totes les butxaques.

Juntament amb l’Excèntrica, un total de set companyies: la danesa Brunette Bros. —amb l’espectacle: “Brunette Bros. Circus”, en gira permanent per Europa i Amèrica—; El retrete de Dorian Gray; Companyia Holoqué, què debuta al Passatge Insòlit amb l’espectacle: “L’oníric món de DINS”, una peça breu per a tots els públics en què un actor-manipulador interactua amb titelles hologràfiques; Nacho Diego Producciones; Itinerària, i Tombs creatius, participen en la present edició d’un festival que continua apostant pels “petits espais que creen una xarxa i que fugen d’un espai central”.

L’horari per gaudir del festival és des de les 18 h. fins a les 22 h. (dissabte) i de 12 h. a 14 h. i de 18 h. a 22 h. (diumenge).