Archivos

Aquest diumenge se celebra la popular caminada per l’autisme

12/10/2017

 

  • La Fundació Tallers i el Running Vigía hi treballen conjuntament

La Fundació Tallers i el Running Vigía, juntament la FAVGRAM i l’ajuntament, estàn enllestint aquests dies la segona edició de ‘Camina amb Fundació Tallers’. Enguany, la caminada popular se celebrarà el diumenge 15 d’octubre amb el ferm objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre les persones que pateixen autisme.

De fet, els organitzadors s’han proposat tres finalitats primordials: sensibilitzar la societat sobre les persones amb autisme i els suports que necessiten per a la seva inclusió social i laboral; donar a conèixer el treball que du a terme la Fundació Tallers en col·laboració amb les entitats que treballen amb les persones amb autisme i, en concret, posar en marxa un projecte d’acompanyament al pas a la vida adulta de les persones amb aquest trastorn de tipus neurològic a través de l’adequació d’espais, la formació de professionals i el treball en xarxa amb les entitats del territori per facilitar la plena inclusió de les persones amb autisme.

Inscripcions

Totes les colomenques i els colomencs que n’estiguin interessats, així com la resta de persones que vulguin participar-hi i donar el seu suport a la causa, poden fer-ho omplint la inscripció online —disponible a: www.cronocheck.com/caminadavigia2017 o de forma presencial en els següents punts habilitats: a la delegació de la Fundació Tallers a Santa Coloma, situada al carrer Almogàvers, núm. 18; a la tintoreria Destaca, també de la Fundació, a l’avinguda Francesc Macià, núm. 50; al complex esportiu Torribera, ubicat al carrer Castella, s/n; al supermercat Condis del carrer Perú, núm. 39; a Valle Estilista, carrer Santa Coloma, 10, i també a la ciutat veïna de Badalona, al CEM Sistrells, situat a la plaça Alcalde Joan Manent, núm. 1, i a l’escola de karate Dogo Go-Kan, a l’avinguda Mònaco, núm. 37.

El preu de la inscripció és de 5 euros i seran destinats al projecte de la Fundació Tallers per l’autisme. Tanmateix, la Fundació farà un retorn, tant als participants com a la ciutadania en general, del desenvolupament del projecte que es realitzarà amb els diners aconseguits a la caminada popular, de manera que abans de la propera edició tothom pugui conèixer de primera mà en què s’ha destinat la seva aportació. La recollida del dorsal i la samarreta es farà el dissabte a la plaça de la Vila, de 10 a 20 hores.

Medi Ambient

Després de la caminada, tots i totes, grans i petits, podran gaudir d’una festa, organitzada conjuntament amb la FAVGRAM, amb un ventall d’activitats per a totes les edats tot fent especial èmfasi en la sensibilització pel medi ambient. Així doncs, a les 9 del matí s’iniciarà la caminada solidària des de la plaça de la Vila i després es podrà participar en les activitats següents: inflable del Running Vigía, des de les 10 h. fins a les 14’30 h; actuació del mag Flecky, de 10 a 10’30 h; màster class de zumba del CEM Sistrells, de 10’30 a 11’30 h; exhibició de vol d’aus rapinyaires, d’11’45 a 12’30 h; actuació de l’escola de flamenc La Mani, de 12’30 a 13’15 h; exhibició de karate Dogo Go-Kan, des de les 13’15 fins a les 14 h, i actuació del grup musical Cara B, des de les 2 del migdia fins a dos quarts de 3. El parlament de les autoritats està previst a les 11’30 h. i la finalització de tot el seguit d’activitats a les 15 hores.

[+] Info:

XIV Cursa per la vida el 22 d’octubre

Una setmana després de la caminada popular per l’autisme, se celebrarà la XIV edició de la cursa per la vida amb l’objectiu de seguir recolzant a totes les persones que han estat diagnosticades de qualsevol tipus de càncer mantenint així el compromís de l’Associació Espanyola contra el Càncer amb la investigació de la malaltia. La sortida es farà des del parc de Can Zam (a la vora de la fàbrica Cacaolat). La inscripció per participar-hi es pot fer a l’AECC de Santa Coloma, carrer Lluís Companys, núm. 9, i també a Intersport Massip, Sant Ramon, núm. 3, a partir del 2 d’octubre. Per a més informació, els participants es poden adreçar a l’Institut Municipal d’Esports, a la plaça Joan Manent. En la darrera edició van participar a la cursa uns 2.500 colomencs i colomenques.