Archivos

Bartomeu Muñoz nega davant del tribunal haver-se enriquit a l’Ajuntament

14/03/2017

Avui ha estat el torn l’exalcalde socialista de Santa Coloma en el judici del cas Pretòria. En la seva declaració, Bartomeu Muñoz ha negat que es valgués del seu càrrec per manipular concursos públics ni que tingués o permetés a ningú obtenir «cap benefici» de les adjudicacions que atorgava l’ajuntament.

«Mai he utilitzat l’ajuntament per manipular un concurs i tampoc he tingut empresaris del meu entorn», ha assegurat l’exregidor socialista al judici que se celebra a l’Audiència Nacional contra la trama Pretòria de corrupció urbanística que va poder defraudar uns 45 milions d’euros als municipis barcelonins de Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona entre 2001 i 2009.

Bartu Muñoz’ s’enfronta a una petició fiscal de 6 anys i 10 mesos de presó a una multa de 5,3 milions d’euros per dos delictes de suborn comesos en l’adjudicació presumptament irregular de tres parcel·les al municipi en el marc de l’anomenada «operació Pallaresa-Cúbics» de la trama.

L’exalcalde ha posat èmfasi que «mai» ha obtingut «cap benefici propi a costa de l’ajuntament» ni tampoc ho ha «permès», i ha volgut deixar clar, a més, que el consistori el dirigien «l’alcalde i els seus regidors». Ha desmentit d’aquesta manera que el presumpte «aconseguidor» de la trama, l’exdiputat del PSC Luis Andrés García «Luigi«, influís o exercís cap funció a l’ajuntament: «El senyor Luis Andrés García mai ha tingut cap paper a l’Ajuntament de Santa Coloma».

En contra del que opina la Fiscalia, Muñoz ha dit que ‘Luigi‘ -al qual l’unia una relació d’amistat- no va intervenir en cap decisió del Consistori que ell dirigia ni li consta que conegués la situació econòmica o els plecs dels concursos públics que treia l’Ajuntament del municipi. «L’ajuntament només el dirigeix ​​l’alcalde de la ciutat i els seus regidors, ningú més», ha afirmat l’exalcalde.