Archivos

Cacaolat deixarà més d’un milió d’euros al municipi

03/11/2013

Cacaolat entradaL’arribada de Cacaolat a Santa Coloma és la notícia més positiva dels últims mesos. Encara és aviat per valorar el seu impacte econòmic i social, però es calcula que ben aviat deixarà al voltant d’un milió d’euros en impostos.

Els tècnics municipals creuen que el Grup Cacaolat, que ha establert la seva seu social a la avinguda de Francesc Macià, del 233 al 255, pagarà a l’Ajuntament aquest milió d’euros en concepte d’ingressos extraordinaris en els pròxims anys. A això caldrà afegir els 400.000 euros l’any que aproximadament pagarà la fàbrica d’IBI, IAE i plusvàlues.

200 treballadors

Cacaolat dóna feina a 200 persones, entre les que hi ha un nodrit grup que viuen a Santa Coloma. A més a més, la seva presència atreu a proveïdors, que gasten a la ciutat, alhora que algunes petites empreses es benefian d’alguns encàrrecs. Malgrat això és aviat per valorar el seu impacte.

La fàbrica es va inaugurar formalment el passat dimarts, tot i que porta funcionant des del passat més de juliol. A l’acte oficial, l’alcaldessa Núria Parlon va desitjar llarga vida a la principal marca de batuts: «La marxa de Damm es va viure com una pèrdua per a Santa Coloma i que l’arribada de Cacaolat es viu com un guany”.

cacaolat fàbricaLíder a Catalunya

Cacaolat, encapçalada al 50% per Damm i Cobega, ha superat expectatives i preveu tancar 2013 amb una facturació superior als 45 milions d’euros, davant els 35 milions de l’any anterior i els 40 que es contemplaven inicialment.

La marca ha recuperat el lideratge a Catalunya, on té una quota de mercat del 55,4%, es distribueix a Galícia, Balears, Comunitat Valenciana, Aragó i Andalusia, i les primeres exportacions ja han arribat a Andorra, Malta, Xipre i Suècia.

[+] Info: Cacaolat