Archivos

Cacaolat s’instal·la a l’antiga fàbrica de la Damm

05/08/2013

La passada setmana va acabar el trasllat de Cacaolat amb l’última tanda dels 246 empleats que formen la plantilla. El popular batut de cacau es fabrica ja a la ciutat.

«Estem il·lusionats i, al mateix temps, preocupats», ha afirmat un veterà treballador en abandonar la fàbrica Letona del carrer Pujades, de Barcelona, en la qual portava mitja vida. Comença una nova etapa, amb una empresa forta (res a veure amb Rumasa) i unes instal · lacions d’última generació. I com temien, la nova maquinària és tan ràpida i precisa, segons un altre empleat de Producció, que «molt probablement» provoqui una «nova sortida de personal».

‘Made in Santa Coloma’

L’embotelladora colomenca és tan moderna que el Grup Cacaolat, SL – Damm i Cobega -, ha prohibit als seus empleats que facin fotografies. Avui és el secret més ben guardat, a excepció de la composició del seu popular batut, que es basa en llet fresca de Catalunya i l’Aragó, principalment, un cacau de primera qualitat i una elaboració i distribució ràpides.

Sembla, però, que l’esperança guanya terreny a la incertesa entre els treballadors, que veuen com l’empresa es recupera de la pèssima gestió de la família Ruiz Mateos, amb l’ajuda d’una campanya de publicitat que té el futbolista Xavi Hernández com a protagonista.. A més a més, la seva discreta posada en marxa ha irradiat optimisme entre els industrials de Santa Coloma, als quals s’ha encarregat alguns treballs.

Foto: Fàbrica Cacaolat, de Can Zam (Sergio Mas Navarro).

+INFO de Cacaolat