Archivos

Cacaolat taparà la seva depuradora per evitar les males olors

11/10/2013

Cacaolat depuradora

La depuradora suposa un maldecap per als responsables de la nova fàbrica de Cacaolat. L’empresa colomenca han decidit cobrir la instal·lació, amb el propòsit d’evitar que les olors surtin a l’exterior.

Des de la seva inauguració el passat 1 d’agost, bastants ciutadans s’han queixat de l’olor «d’excrements» o «ous podrits». Aquest diari va verificar aquest extrem.

L’Ajuntament i l’empresa van prendre cartes en l’assumpte. Llavors, els tècnics de la companyia van atribuir les olors als fangs, encara molt nous. Però ara, davant la persistència de les molèsties, Cacaolat ha optat per «hermetitzar» la seva depuradora. Els treballs es faran durant les pròximes tres setmanes.

Entre la fàbrica i Besós

Les males olors es noten a la part posterior de Cacaolat, especialment en els camins que passen entre la factoria i el riu Besòs. No hi ha constància que les olors hagin estat perceptibles en els habitatges de Les Oliveres.

La fàbrica Cacaolat de Santa Coloma, instal·lada a la vella factoria de cerveses Damm, compta amb la maquinària més moderna per elaborar el popular batut i la llet Letona. Dins la fàbrica la higiene és total i no hi ha cap olor perceptible, segons l’empresa i els treballadors. No obstant això, la nova depuradora no ha estat capaç de reduir els gasos produïts per la descomposició de la matèria orgànica.

[+] Info: Cacaolat