Archivos

Can Zam acollirà per tercer any el festival de rock dur més important de Catalunya

04/05/2016

DSC00499_optEl Rock Fest Barcelona en només tres anys s’ha convertit en el festival de rock dur de referència a Catalunya i en una cita imprescindible del panorama festivaler d’Espanya, s’ha dit avui durant la presentació del certamen a l’Auditori de Can Roig i Torres. Tot sembla a punt, doncs, perquè se celebri la tercera edició, la de la consolidació, a Can Zam, els dies 15, 16 i 17 de juliol, amb 41 bandes com Iron Maiden, King Diamond, Whitesnake, Twisted Sister, Slayer, Thin Lizzy, Amon Amarth o Blind Guardian.

El cantant d’aquest últim grup, Hansi Kürsch, ha dit que estava encantat de venir a actuar a un dels festivals més importants d’Europa i davant el públic espanyol. Ho ha fet en presència de Núria Parlon (alcaldessa de Santa Coloma), Petra Jiménez (regidora de Cultura), Armando de Castro (Guitarrista i fundador de Baró Rojo), Mariskal Romero (en qualitat de director de la revista «la Heavy» i ràdio Mariskal Rock), Eva Giménez (presidenta de l’associació Asdent), Ines Quintana (representant de la promotora Rock’n’Rock) i Rafa Basa (periodista).

DSC00496_opt

Hansi Kürsch.

Aquests tres dies, els concerts començaran a la una del migdia i s’allargaran fins a les tres de la matinada. La programació combina grups de renom amb altres més joves i amb poc prestigi internacional, però que l’organització valora per la seva qualitat.En aquest sentit, completen el cartell artistes com els mítics germans De Castro de Baron Rojo, Amon Amarth, Eclipse, Leize, Thin Lizzy o Mago de Oz. Però també hi haurà espai per a la posada en escena de grups locals, nascuts a la mateixa Santa Coloma, com els Alyanza o Nonsense.

Acte cultural multitudinari

Els organitzadors han defensat el Rock Fest com un «acte cultural multitudinari», mentre que des de l’Ajuntament de Santa Coloma es reafirmen en l’aposta per acollir un esdeveniment de grans dimensions com aquest.

Impacte econòmic

L’alcaldessa Núria Parlon ha assegurat que l’impacte que va tenir l’any passat sobre la ciutat va ser d’1,5 milions d’euros.En aquest sentit, Parlon veu el Rock Fest com un «actiu» per a la ciutat en clau turística i de projecció i anima la ciutadania a apropar-s’hi per «trencar tòpics» sobre el rock dur: «El rock és dur però la gent té un cor molt gran i un comportament cívic», ha assegurat.