Archivos

Més de 3.500 colomencs participen en les 35 comparses de la rua de carnestoltes

01/03/2014

Adriana Valero Dengra |

DSC_0269 (1)_optAl voltant de 3.500 colomencs han participat aquesta tarda a la rua de Carnestoltes. Les 35 comparses han sortit de la plaça del Rellotge i s’han acomiadat a la plaça de la Vila, on ha tingut lloc el pregó, molt crític amb els resposables de la crisi econòmica.

PicMonkey Collage_optEl Rei del Carnestoltes ha fet broma amb els polítics que darrerament han repetit que ja es comencen a veure “brotes verdes” i ha instat a cremar aquests brots a la foguera perquè puguin servir per escalfar-nos aquest hivern, perquè pagar la calefacció, com les factures del llum, sembla que serà bastant més complicat.

Per la seva banda, l’alcaldessa Núria Parlon s’ha limitat a dir unes paraules, ja que, com ha recordat, el protagonista del dia d’avui és el Rei del Carnestoltes i li ha entregat el bastó per transferir-li, puntualment, el poder.

1920138_10152301937089283_1407034816_n_optBotifarra pels causants de la crisi

El discurs del Rei del Carnestoltes ha conclòs quan ha explicat que s’està aprimant “perquè amb el que guanya ja no li dóna per menjar tant com abans”. Per aquest motiu, ha proposat que la botifarra que es mengi aquest any per Carnestoltes sigui una de nova, animant al públic que imités el seu gest de la botifarra un parell de cops. Ha aprofitat per dedicar la botifarra a tots aquells que diuen que els sous estan pujant i, el primer cop, l’alcaldessa i els regidors Esteve Serrano i Petry Jiménez, s’han animat a seguir-lo, però durant el segon només s’han limitat a riure.

El pregó ha finalitzat amb un “Visca el Carnestoltes” i un “Visca Santa Coloma”, rebuts amb entusiasme pels assistens.