Archivos

Castellers de 40 nacionalitats aixequen el ‘Castell de Tothom’ al Fondo

29/10/2017
  • ‘Laietans de Gramenet’ fa pinya amb altres colles catalanes per aconseguir la fita

Enguany, el barri del Fondo, i més concretament la plaça del Rellotge, ha estat l’escenari perfecte per fer possible ‘El castell de tothom’. L’esdeveniment persegueix un objectiu fonamental: fer a la ciutat de Santa Coloma el castell més plural possible amb participants de, finalment, 38 nacionalitats confirmades, segons ha pogut conèixer aquest diari.

La plaça del Rellotge ha rebut la visita de persones originàries d’indrets ben diferents, entre altres: Bangladesh, Xile, Hondures, Brasil, Equador, Veneçuela, Romania, Argentina, Itàlia, Ruanda, Senegal, República Dominicana, Bolívia, Canadà, Alemanya, Espanya, Xina, Lituània, Estònia, Polònia, Hongria, Guinea, Ucraïna, Bulgària, Jordània, Algèria, Macedònia, Eslovènia, Colòmbia, Marroc, Somàlia, Perú, Mèxic, Tunísia, França o Costa d’Ivori.

Juntament amb els ‘Laietans de Gramenet’, els ‘Vailets de Gelida’, la ‘Colla Jove Xiquets de Vilafranca’, els ‘Castellers de Montcada i Reixac’ i ‘Els castellers de la il·lusió’; nascuda a Valls el 2012, la colla treballa per a la integració de persones amb capacitats diferents, han fet possible la fita aquest 29 d’octubre, què s’ha viscut amb format de trobada castellera.

Abans, però, van tenir lloc un parell de proves per comprovar la seva viabilitat, així com la resposta de la ciutadania davant d’un esdeveniment sociocultural de la magnitud d»El castell de tothom’. El primer castell va aplegar un total de 16 nacionalitats, durant la Festa de la Primavera, i més d’un centenar de persones. I, al segon, què es va fer, en el marc de la Festa Major, van sumar-s’hi persones de cinc nacionalitats diferents. En total, entre tots dos assaigs, van participar-ne veïns i veïnes de 21 nacionalitats diferents, més de 160 persones.

Banc de Sang i Teixits

Amb tot, l’autobús del Banc de Sang i Teixits ha estat present durant la jornada. D’aquesta forma, tothom que ha volgut, a banda de poder gaudir d»El castell de tothom’, també ha pogut col·laborar donant sang al Banc per als malalts que la puguin necessitar. Amb només una donació es pot ajudar a salvar fins a tres vides.