Archivos

CiU cedeix davant el PSC en el pols per Cacaolat

12/11/2011

> Combarros suspèn la ‘cacaolatada’ després de  l’amenaça socialista d’expulsar-lo del Govern municipal

Carles Combarros i Àngel Colom a Can Sisteré, aquest migdia.

Carles Combarros, portaveu de CiU, ha tirat la tovallola en el seu pols amb el PSC per Cacaolat. Aquest migdia, no hagut cacaolatada ni repartiment de batuts per celebrar l’arribada de Cacaolat a Santa Coloma. La cacaolatada de Can Sisteré, organitzada per CiU, s’ha substituït per la tradicional xocolatada i el bon humor, per cares llargues.

Tothom era conscient que Combarros havia perdut el pols amb el PSC, malgrat que la direcció nacional de CDC li havia autoritzat a seguir «fins al final» i mantenir la cacaolatada, segons ha dit el propi president local. No obstant això, d’haver-ho fet, el PSC hagués trencat amb tota probabilitat el pacte de Govern amb CiU, ja que considerava la convocatòria com una «deslleialtat» i un intent de «apropiar-se d’un èxit» que pertany a Santa Coloma en el seu conjunt.

Malgrat la retirada de l’acte de benvinguda a Cacaolat, en plena campanya electoral del 20-M, fonts socialistes sostenen que res serà igual a partir d’ara entre aquests dos socis de Govern (ICV-EUiA s’ha mantingut al marge). «La pèrdua de confiança és palesa i veurem com reconduïm les relacions», ha subratllat un dirigent del PSC.

«No volem perjudicar a la marca»

Mentre els nens es divertien en els jocs inflables, Carles Combarros s’esforçava a explicar la seva marxa enrere davant els militants i simpatitzants. Combarros, que és portaveu de CiU i regidor de Promoció Económica, ha justificat la supressió de la cacaolatada per no perjudicar a la marca i evitar una mala imatge del Govern municipal davant l’empresa: «Necessitem que les relacions amb Cacaolat no estiguin viciades i que ells se sentin còmodes treballant amb nosaltres». Preguntat si la seva rectificació guardava relació amb l’amenaça del PSC d’enviar a CiU a l’oposició, amb la consegüent pèrdua de poder i salaris, Combarros ha rebutjat aquest extrem. «Hem mirat pel bé de la ciutat i el Govern municipal, no per nosaltres», ha subratllat.

Carles Combarros ha conversat sobre aquest assumpte amb Àngel Colom, president del Secretariat d’Immigració de CDC, amb seu a Santa Coloma. Colom, que ja resideix a la ciutat, ha refusat comentar la polèmica.

A la sortida, uns militants deien amb certa resignació: «Almenys ara es parla de Convergència».

COMUNICAT DE PREMSA DE CIU

Arran de les informacions aparegudes, Convergència Democràtica de Catalunya i Unió Democràtica de Catalunya a Santa Coloma volem aclarir el malentès que s’ha pogut generar les darreres hores, com a conseqüència de la organització d’un acte electoral lúdic-festiu previst per aquest dissabte, en el que s’havien escollit productes de la marca Cacacolat com un element més dins d’un seguit d’activitats infantils i reivindicatives en suport de la llengua catalana.

La desitjada decisió judicial que adjudica la marca Cacaolat al grup Damm, Cobega i Victory, finalment ha coincidit inesperadament en plena campanya electoral i a pocs dies de la data programada inicialment per aquesta activitat.

Entenem que períodes electorals tant importants com l’actual comporten intrínsecs elevats nivells de tensió, de la que Santa Coloma no n’és aliena, i que pot magnificar situacions que en qualsevol altre moment no serien considerades.

És per tot plegat que hem cregut oportú que, després de l’anunci de l’adjudicació, la marca Cacaolat no hauria de ser utilitzada en activitats organitzades per cap formació política fins després de la celebració dels comicis electorals. Ajornem per tant la celebració de l’acte previst inicialment tot evitant les mal interpretacions a que l’ús d’aquesta marca pugui donar lloc en aquests moments.

Conscients de la realitat econòmica actual de Santa Coloma, així com de la gran oportunitat que representa Cacaolat per a la ciutat i les expectatives generades de creació de teixit productiu, estem convençuts que no hem d’esmerçar esforços ni caure en distraccions que ens allunyin de l’objectiu compartit per l’equip de govern de reactivar l’economia i generar oportunitats d’ocupació per a la nostra ciutat.