Archivos

CDC diu que Santa Coloma té dret a votar encara que no digui sí sí

06/11/2014

meritxell borras«Santa Coloma, com l’Hospitalet, no és ciutat del Sí-Sí, però sí que els colomencs tenen dret a votar i a decidir el seu futur i el de Catalunya». Ho va dir ahir al vespre, davant d’una cinquantena de persones, Meritxell Borràs, diputada de CiU, a Can Sisteré, on CDC va celebrar un acte per explicar la mecànica del nou 9-N i els centres de votació. La parlamentària de l’Hospitalet va ironitzar sobre la consulta de diumenge, que ser qualificada de costellada al començament i ara resulta que és un assumpte d’Estat i molt seriós.

Meritxell Borràs va tractar de combatre el missatge de les amenaces: «La consulta està garantida i serà segura». «El Govern de l’Estat com és habitual –va dir–, vindrà amb el missatge de la por, però demanem tranquil·litat a tothom i als voluntaris. Només poden tenir problemes el President Mas i el Govern de la Generalitat de Catalunya».

Carles Combarros, regidor i president local de CDC, va fer un resum de l’activitat del Grup Municipal. Va recordar les dues mocions presentades al darrer ple municipal: moció de rebuig Pressupostos Generals de l’Estat i moció de cessió espais i suport consulta 9-N. En aquesta última hi va fet èmfasi perquè no es va aprovar pel vot negatiu del PSC. Ara, Combarros va dir que espera que «el proper Ajuntament informa, tal com va manifestar l’alcaldessa, informarà dels espais electorals i de la Jornada de Participació Ciutadana del 9 de novembre».

Combarros també va explicar la campanya conjunta amb ANC, Òmnium Cultural i altres formacions polítiques que donen suport al 9-N. Es va referir a l’equip de bustiada que s’ha muntat durant la setmana i les paradetes en defensa del Dret a Decidir del dissabte 8 a la Rambla Sant Sebastià. També va recordar que el local de CDC és un punt d’informació del 9-N al local de CDC fins al dijous, de 18 a 20 hores, per consultes i dubtes i el mateix 9 de novembre hi haurà un equip de voluntaris als diferents espais de votació.