Archivos

Cinc partits d’esquerres duran punts comuns en els seus programes

13/12/2014

cinc DSCF1008_optJordi Corachán |

jordi corachan_optLa Jornada Municipalista ha acabat amb el compromís de cinc partits d’esquerres d’incloure els punts que els uneixen en els seus programes de les pròximes eleccions municipals. «Es tracta d’anar sota un mateix paraigua», va sintetitzar Miki Rodríguez, del Procés Constituent, grup que ha aconseguit posar d’acord a Iniciativa, Gent de Gramenet, Esquerra Unida, Podem/Podemos i Esquerra Republicana en qüestions essencials de ciutat, després de no poder fer una llista comuna.

Els cinc partits, que destaquen que volen acabar amb 25 anys de governs socialistes, estan d’acord en promoure pressupostos participatius, limitar els mandats i sous dels regidors (i poder-los destituir si no compleixen), implantar una fiscalitat progressiva, elaborar un II Pla Popular com un pla estratègic de ciutat, promoure la cultura com a base del pensament crític, no repartir subvencions a canvi de fidelitats, entre altres molts assumptes.

DSCF1050_opt

Acords concrets

Des de primera hora, vuitanta colomencs i colomenques van estar reunides a les aules de l’Institut Puig Castellar. Aquestes persones, la majoria militants o simpatitzants d’aquests partits, es van trobar en diferents comissions: Fiscalitat, Drets Socials, Codi Ètic, Urbanisme… L’objectiu era posar-se d’acord en els temes essencials a defensar a l’Ajuntament després de les eleccions de maig.

DSCF1001_optTots ells estan d’acord en fer una auditoria econòmica de l’Ajuntament, per saber el deute i la part de la mateixa que pot ser il·legítima, i una altra de tipus social, per determinar el benefici obtingut en cada projecte municipal. Exigiran endeutar-se per fer més polítiques socials i municipalitzar serveis per intentar estalviar diners. També es mouran per aconseguir una aportació de l’Estat que superi el 25%.

No han pogut elaborar una llista única, però estan d’acord en fer una política comuna, basada en una major participació dels colomencs en tots els àmbits. «Avui ens uneixen més coses de les que ens separen, al contrari que fa uns mesos», es va subratllar a la Jornada Municipalista, que es vol repetir en uns mesos.

[+] Info: Iniciativa, Gent, ERC, Podem i EUiA no aniran plegats a les municipals, tot i el bon rotllo

Josep Miquel Garcia castañer, de RRC; âlex Sevilla, Iniciativa; Miki Rodríguez, Procés; Joan Pastor, Gent; Luis Martínez, Podemos, i Antonio Molina, EUiA, a Can Mariné.

Josep Miquel Garcia Castañer, de ERC; Àlex Sevilla, Iniciativa; Miki Rodríguez, Procés; Joan Pastor, Gent; Luis Martínez, Podemos, i Antonio Molina, EUiA, a Can Mariné, el passat dia 4.