Archivos

CiU pregunta al Govern per la proximitat de la MAT a les cases

03/10/2012
  • El diputat Pere Macias vol saber perquè a Girona la línia passa a 500 metres i aquí a 75

«Per quins motius per a la línia MAT de Santa Coloma de Gramenet no s’apliquen els mateixos criteris que en la línia MAT al seu pas per les comarques de Girona on es va decidir el pas a més de 500 metres dels habitatges?». Aquesta és una de les quatre preguntes que ha efectuat per escrit al Govern el diputat nacionalista Pere Macias al Congrés. 

Pere Macias va encapçalar al juliol una delegació de CiU que va visitar els barris de Les Oliveres i Can Franquesa, així com la línia elèctrica actual. El diputat es va comprometre amb els veïns a traslladar la seva oposició al Govern, davant la proximitat de la línia, que passarà de 200 a 400 kW, i la subestació a les cases, que en alguns casos és de 75 metres. En aquesta visita, Macias anava acompanyat del diputat del Parlament, Ferran Falcó, la representant de la Diputació, Mireia Hernàndez, i els regidors colomencs Susana Abelló i Carles Combarros.

En el seu escrit al Govern, Macias fa tres preguntes més:

  • “¿Qué alternativas de emplazamiento de la futura subestación de REE en Santa Coloma de Gramenet se han tenido en cuenta?”
  • “¿Por qué motivos el emplazamiento escogido de la futura subestación en Santa Coloma de Gramenet está a tan solo 75 metros del Barri de Can Franquesa?”
  • “¿Cuál es el calendario previsto de ejecución de la subestación y de la línea MAT de Santa Coloma de Gramenet?”

Més notícies sobre la MAT