Archivos

Concentració per exigir la cessió d’escoles per al Referèndum

14/07/2017

Partits i entitats sobiranistes —juntament amb ciutadans a títol personal— s’han concentrat a la plaça de la Vila durant la tarda del 13 de juliol per demanar al govern del PSC la cessió i apertura de les escoles el pròxim 1 d’octubre, dia en què està anunciat el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Aitor Blanc (SOM Gramenet) ha assenyalat que cal ser conscients del moment històric en què ens trobem actualment malgrat les dificultats, alhora que ha manifestat el seu desig de què la concentració d’enguany sigui el punt de partida per aconseguir la col·laboració de l’Ajuntament i que l’1 d’octubre els veïns de Santa Coloma que així ho desitgen puguin votar lliurement i sense cap mena d’impediment una opció o l’altra.

En el seu discurs, Blanc ha aprofitat per fer ressò a un article del periodista Jaume P. Sayrach referent a unes declaracions de l’alcaldessa Parlon vers el referèndum i la cessió de les escoles, i que Sayrach va rebatre. L’escriptor —que ha assistit a l’acte— afirmava que les escoles són del poble i llençava la següent pregunta: «No ha estat pràcticament sempre que els guanys els hem obtingut contra la llei?»

D’altra banda, Sam Núñez (ERC) ha recordat que «la força de la gent és imparable» i Mercè Prats (Gramenet per la Independència) ha expressat amb rotunditat la importància d’exercir el dret a vot: «Hem vingut no per demanar sinó per exigir que la gent de la nostra vila pugui votar» —ha conclòs Mercè Prats davant les urnes de cartó on, en finalitzar l’acte, els assistents van poder ficar —de forma simbòlica— les paperetes.

A les pancartes dels assistents es llegien lemes com: «L’1 d’octubre a Gramenet volem votar. Ajuntament, col·labora!» o «Votarem! #ParlonUrnesSi».