Archivos

Concorregut homenatge a la senyera

11/09/2012

• PSC, ICV-EUiA i CiU presideixen l’acte municipal i s’han duen alguns xiulets

• Gent de Gramenet i Indignats critiquen els partits del Pacte de Progrés

• L’Ajuntament posa una bandera a la façana, però no al balcó com volia CDC

L’homenatge a la senyera ha centrat a Santa Coloma els actes de la Diada de Catalunya. 

 

 

Diversos centenars de persones s’han concentrat a la plaça de la Vila per presenciar com s’enfilava una gran bandera catalana i assistir a la tradicional ofrena de flors al voltant del pal per part d’entitats i partits polítics.

L’alcaldessa socialista Núria Parlon ha presidit l’acte, amb els seus companys de govern; Esteve Serrano, del PSC; Siscu Sánchez, d’ICV-EUiA, i Carles Combarros, de CiU. L’alcaldessa ha passat revista a una formació de policies locals, entre els crits de fons d’un grup de indignats i membres de Gent de Gramenet.

Ni Gent ni Plataforma per Catalunya (PxC) no han participar en l’acte. En canvi, sí que ho han fet representants de l’Ajuntament, PSC, CiU i Iniciativa, que han estat xiulats per una vintena de manifestants que portaven pancartes contra les retallades i crítiques a la Festa Major. També han participat una àmplia representació d’EUiA i el president d’ERC, Jordi Cañiguegal, que va col.locar una bandera independentista i flors. El PP ha participat en l’acte oficial, però no ha dipositat cap ram.

Jornada alegre

Tanmateix, l’ambient ha estat el d’una jornada festiva i alegre, especialment quan han desfilar les entitats. Ho han fet la Grama, el Marfil Santa Coloma, la Colònia Egabrense, la Casa de Aragón i altres entitats regionals, culturals i socials de tot tipus. També han participat col.lectius d’immigrants com els armenis o els bangladesís.

Després, el cor infantil de l’Escola de Música ha cantat El Cant de la Senyera i esls castellers colomencs  han aixecat un pilar per deixar caure una gran bandera. Les sardanes han tancat l’acte formal.

Certa tibantor al Govern

De la part esquerra de la façana de l’Ajuntament penjava una gran bandera. CiU havia sol.licitat que es col.loqués al balcó, petició que era ben vista per ICV-EUiA, però que el PSC no li acabava d’agradar, ja que aquests dies hi ha col.locada una blava contra les retallades. Finalment, l’equip de Govern va optar per aquesta sortida transaccional, que no ha acabat d’agradar a CiU.

La coalició nacionalista, després de l’homenatge a la senyera, ha fet un acte amb entitats al Mas Fonollar (foto de la dreta). Hi ha hagut un aperitiu i un breu parlament de Carles Combarros sobre la necessitat de participar en la manifestació de Barcelona.