Archivos

Coscubiela demana concentrar en ICV-EUiA el vot d’esquerres

16/11/2011

> El candidat adverteix que PP i CiU volen més retallades de drets socials i menys democràcia

Joan Coscubiela, a la Torre Balldovina.

El candidat d’ICV-EUiA a les generals per Barcelona, Joan Coscubiela, ha alertat aquest vespre a Santa Coloma que «probablement» el PP i CiU governin després del 20-N, encara que simulin que «discuteixen», per seguir imposant el seu model de retallades dels drets i de devaluació de la democràcia. L’acte de Coscubiela, que ha arrivat a la ciutat amb metro, l’ha presentat Siscu Sánchez, portaveu de ICV-EUiA a l’Ajuntament.

En un míting a la sala de la Torre Balldovina, davant unes 150 persones, Coscubiela ha demanat «concentrar» el vot d’esquerres i progressista en ICV-EUiA, a fi de «evitar costi el que costi» que PP i CiU aprofitin la conjuntura de crisi econòmica per imposar el seu model socioeconòmic. 

«És bastant evident que, a partir del 20-N, probablement ens governi la dreta espanyola i catalana, és a dir, el PP i CiU. Ho dissimularan, faran veure que discuteixen, però en el fonamental estaran d’acord», ha avisat Coscubiela en la recta final de la campanya electoral.

Receptes ruïnoses

El candidat ha reiterat així que PP i CiU pretenen imposar el seu model de retallades dels drets i devaluar encara més la democràcia. «Els mercats han enfonsat avui totes les excuses dels poders econòmics i de la dreta, per justificar totes les mesures antisocials que han acordat els últims anys», ha opinat en canvi Coscubiela, per sentenciar: «Sembla mentida que segueixin insistint en receptes d’ajustos, que ens estan portant a la ruïna i ens sumeixen més en el pou».

Al fil d’aquesta relació entre mercats i democràcia, el cap de llista d’ICV-EUiA ha tret la reforma de la Constitució que van pactar «a més córrer i amb nocturnitat» el PSOE i PP: la Carta Magna va ser «un pacte per sortir dictadura, i si es vol modificar haver de fer-se amb consens i no sota el dictamen dels mercats. Estan destruint l’essència de la democràcia», ha dit.

Per la seva banda, el número 3 de la candidatura ecosocialista a les generals per Barcelona, Joan Josep Nuet, ha assegurat que el que està en joc el 20-N és l’elecció entre democràcia i mercats: «la papereta d’ICV-EUiA és la de la democràcia, mentre que la de PP, PSOE i CiU és votar als mercats».