Archivos

Cuina integradora al Fondo

23/05/2012
  • Diumenge es celebra la Primera mostra de Sabors del món a la plaça del Rellotge
  • Vídeo dels cuiners Quintilla y Armengol amb Teresa Castellví i Núria Parlon

Si vol viatjar per quatre continents i gastar poc, vagi el diumenge al Fondo. Durant gairebé tot el dia –de 10 a 20 hores– se celebra la primera mostra de productes gastronòmics Els Sabors del món, a la plaça del Rellotge. Aquest matí ha hagut un tast per a la premsa al restaurant German s. He provat els cigrons al curri, un plat indopakistaní, i el fonio (mandonguilles amb un cereal), de Guinea Conakri, i estic esperant que arribi el diumenge per repetir. 

Teresa Castellví, mare de la idea i presidenta de Fondo Comerç, ho ha explicat molt bé: «El barri té més del 40% d’immigrants i hem volgut explorar el que ens podia oferir la seva cuina i els seus comerços». I hem llançar la idea de la mostra gastronòmica, en la qual s’oferiran15 plats xinesos, llatins, africans i catalans. De Santa Coloma hi haurà botifarra brisa, melmelada de maduixes locals i la cervesa de Cap Foguer.

Fet positiu

«Es tracta de fer de la diferència un fet positiu», ha recalcat l’alcaldessa Núria Parlon, mentre els cuiners ultimaven els plats. «A través del comerç i la gastronomia es troben maneres de conèixer-se i conviure», ha afegit. Per, això ha dit que l’Ajuntament no va dubtar a donar suport a la iniciativa de Fondo Comerç. «No pot ser –ha dit– que la crisi econòmica ho paralitzi tot».

Esteve Serrano, Teresa Castellví i Núria Parlon.

L’acte ha comptat també amb la presència del regidor de Comerç, Esteve Serrano, de la regidora de Cultura i Solidaritat, Petra Jiménez, i de la regidora i presidenta del Centre de Normalització Lingüística L’Heura, Laia Tordera. També hi ha assistit Xavier Pujols, regidor adjunt de Participació, i Susana Abelló, regidora de promoció de la ciutat.

Fitxes de receptes

Els organitzadors han editat una col.lecció de fitxes que recullen productes gastronòmics i receptes i on s’ha traduït al català el nom d’alguns dels productes de diferents països per part del Centre de Normalització Lingüística L’Heura. L’assessorament ha anat a càrrec del Termcat (Centre de Terminologia de la Generalitat de Catalunya).

Entre els tastos, a preus econòmics, que es poden fer a “Els Sabors del món” hi trobem arròs au gras de Guinea Conakry, ocra al curri de Pakistan, col xinesa, lavash d’Armènia, faves a la catalana i llom de porc a l’oli d’oliva. En total, el passeig gastronòmic presenta la possibilitat de poder tastar fins a 30 plats.

No sóc crític gastronòmic, però no es perdin els cigrons i el fonio.