Archivos

Del Bosque vindrà a Santa Coloma per donar suport al futbol inclusiu

17/04/2016

Vicente del BosqueEl seleccionador espanyol Vicente del Bosque exercirà de patró de luxe -i Anna Vives, amb Síndrome de Down- del Torneig de Futbol Inclusiu que començarà el 24 d’abril, a les 10,30 hores, amb un partit entre els equips d’alevins del FC Barcelona i Espanyol, al Municipal de Can Peixauet. Aquesta modalitat d’integració impulsada per la Fundació Itinerarium compta amb formacions de 8 jugadors, 4 d’ells amb necessitats especials: nois i noies amb ceguesa, sordesa, mobilitat reduïda o dificultats intel·lectuals i mentals.

Anna Vives

Anna Vives, al centre, amb dos companys | Fotos: Fundació Itinerarium.

El torneig està impulsat per la Fundació Itinerarium, creadora de la metodologia, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma, la Diputació de Barcelona i el Consell Català de l’Esport.

Marc Vives, representant de la Fundació Itinerarium, ha afirmat que el projecte del Futbol Inclusiu compta amb l’assessorament de l’àrbitre de Primera Xavier Estrada i «les proves pilot» realitzades en el Futsal Villasar de Mar «han demostrat l’efectivitat» d’aquesta modalitat mixta . Vives ha precisat que «s’han creat relacions d’amistat, potenciat l’empatia i fomentat una educació basada en els valors».