Archivos

Dimecres, primer pols amb Red Eléctrica

09/07/2012

Dia D, Hora H: el 11 a les 11. El dimecres comença de veritat el combat amb Red Eléctrica Española (REE) per paralitzar la línia de Molt Alta Tensió (MAT) amb una concentració a la plaça de la Vila. Aquest dia a aquesta hora està previst l’aixecament de l’acta d’ocupació de la finca escollida per a la construcció de la subestació de Fecsa-Endesa, al costat del tanatori.

La comissió Aturem la MAT (Federació d’associacions de veïns, Plataforma per la defensa de la Serra de Marina i l’Ajuntament) espera una resposta massiva de la ciutadania. Són conscients de la poca força que té Santa Coloma davant les elèctriques gegantines, però tothom té esperances en què una gran mobilització (Santa Coloma té tradició en això) pugui aturar el projecte de la MAT. En el fons, al que s’aspira és a suspendre el pla i guanyar temps per canviar-lo, per introduir solucions respectuoses amb els veïns de les Oliveres i Can Franquesa i el conjunt de colomencs, així com amb el medi natural.

De moment, el consens de tots els partits (i no és poca cosa) i les entitats es basa en aturar la MAT. D’aconseguir-ho seria un èxit sublim de tots. Després vindria la discussió sobre una MAT soterrada o ni soterrada ni aéra, però això són figues d’un altre paner.