Archivos

Domènech critica la manca de claredat del PSOE amb els pactes en el ‘Debate a 4’

14/06/2016

en comu podem 1 domenech 2016-06-14 a les 15_optEl cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha criticat l’actitud volgudament ambigua del PSOE amb els pactes postelectorals.

Durant el debat a quatre d’aquest passat dilluns, tant Mariano Rajoy, com Pablo Iglesias i Albert Rivera van deixar clares les seves respectives preferències. «La llàstima és que es va perdre l’oportunitat de saber quina és l’opció de Pedro Sánchez», ha destacat des de la plaça d’En Vilaseca.

A l’acte han assistit els regidors d’ICV-EUiA, Alexandra Sevilla i Jonatan Fornés, i de Podem, Jesús Sánchez.

Domènech ha pronosticat que aquesta manca de claredat acabarà passant factura als socialistes: «Crec que influirà en un canvi de vot de la gent el fet de no respondre a aquesta pregunta fonamental».

Segons el líder dels comuns pel 26-J, durant el debat va quedar clar que només hi ha dues opcions de govern a l’Estat, la de la gran coalició PP-PSOE o la d’un govern entre Unidos Podemos i els socialistes. Segons Domènech, el problema és que el soci necessari en les dues majories ha decidit no decantar-se per cap públicament.

en comu podem 2 2016-06-14 a les 15_optTanmateix, Domènech ha negat cap canvi d’actitud respecte al referèndum, després que el líder de Unidos Podemos, Pablo Iglesias, afirmés que «no és una línia vermella», durant el debat. «Per seure a la taula no hi pot haver línies vermelles. Un sempre ha d’estar disposat a escoltar l’altre», ha assenyala.

Domènech ha comparat el referèndum «a la quebequesa» que proposa En Comú Podem amb la creació d’una comissió parlamentària que planteja CDC o la reforma constitucional per garantir la singularitat de Catalunya que ha apuntat el PSC. «No coneixem una proposta millor al referèndum», ha subratllat.