Archivos

El debat sobre el Procés de Catalunya omple la sala de la Torre Balldovina

16/03/2016

proces allargada DSCF3050_opt«El Procés és com el Pla Popular de Santa Coloma, però pel conjunt del país». D’aquesta manera tan gràfica va resumir la diputada colomenca Gabriela Serra la seva idea de Constitució catalana, que a parer seu ha de tornar la sobirania al poble.

proces - e DSCF3036_opt (1)Les manifestacions de Gabriela Serra es van produir en el marc del debat Procés Constituent: De què es tracta?, organitzat per l’Assemblea Gramenet, que va omplir ahir al vespre la sala de la Torre Balldovina, on els assistents van poder donar el seu punt de vista i fer preguntes. Van acompanyar Gabriela Serra (CUP), Marta Rovira (ERC) i Lluís Ravell (A Comú Podem), així com Mercè Prat, de l’ANC colomenca, que va presentar l’acte amb molta mà esquerra. I a la taula presidencial una pancarta deia: Acollim als refugiats.

proces -DSCF3019_optTots ells van recalcar el caràcter participatiu que haurà de presidir el procés. Marta Rovira va arribar a explicar els tres terminis que s’han de seguir: Democràcia representativa (eleccions i Parlament constitutiu), democràcia participativa (elaboració popular de la Constitució) i Democràcia directa (Referèndum). En tota la seva intervenció, Marta Rovira es va referir a la idea que serà un procés que es farà des de la base.

Lluís Ravell ha insistit que el Referèndum és inevitable. Va dir que el Constitucional va tirar per enrere l’Estatut votat pel Parlament i el poble català i, amb això, va trencar el pacte estatutari. Va afegir que la desconnexió unilateral és inviable i que la via de major consens és la del dret a decidir. Per acabar, Ravell va parafrasejar a Goethe: «Aquí ens imaginem un procés, però serà la vida la que decidirà». Jordi Corachán