Archivos

El diputat Campuzano afirma que Rajoy maltracta Catalunya

15/05/2012
  • El parlamentari a Madrid diu que «l’economia no es reactiva només amb retallades»

No es va mossegar la llengua. El diputat nacionalista Carles Campuzano va carregar ahir a Santa Coloma contra el president Mariano Rajoy pels seus errors en economia i per voler recentralitzar Espanya. 

Campuzano ho tenia difícil en la seva xerrada a la penya barcelonista Gol 3000, després de la reeixida conferència del seu company Antoni Fernández Teixidó de fa deu dies. Campuzano es va ajustar més al guió, però també va parlar clar. Va demanar al Govern del PP que destinés un 1/3 de l’estalvi a estimular l’economia perquè, va reconèixer, només amb retallades no es va enlloc. Els regidors Carles Combarros i Susana Abelló (a la foto amb Campuzano) van presentar l’acte.

Tot i això va reclamar seguir aprofundint en aquesta política, ja que el Govern pot estalviar 2.000 milions si retalla una mica el sou dels funcionaris; 1.400 si retira les tropes de Kosovo, Somàlia i Afganistan i 2.500 si treu la deducció fiscal per la compra de un habitatge. Per tot això, va dir que CiU votarà en contra dels Pressupostos de l’Estat.

Mercat laboral injust

També va fer certa d’autocrítica amb la Reforma Laboral, que CiU va votar. «Hem reduït els costos de l’acomiadament, però si no hi ha polítiques de recol.locació haurem creat un mercat laboral més injust». Es va referir en especial als joves i als majors de 50 anys.

Campuzano va ser extraordinaramente dur amb Rajoy en parlar del paper de les Autonomies. «És mentida que les comunitats autònomes siguin les culpables de la crisi. Això l’utilitzen com a pretext per debilitar Catalunya i fer un Estat més centralista». També va criticar que el Govern es gasti 1.500 milions per portar l’AVE a Galícia i es negui a portar el tren de mercaderies al Port de Barcelona.

Els fracassos de Rajoy

Va exigir responsabilitats a Rodrigo Rato pel fracàs de Bankia. Va dir comprendre el malestar de la ciutadania: «La gent està enfadada i amb raó». A Rajoy li va recriminar que posposés la presa de decisions sobre la crisi a les eleccions andaluses, que pugés lleugerament les pensions per una qüestió d’imatge i per ser incapaç de transmetre serietat als mercats.