Archivos

El Govern català tampoc vol la MAT

25/04/2014

El Govern de Catalunya no creu necessària la MAT avui dia. En una nota que ens ha fet arribar, l’Executiu català diu que s’oposa a la construcció de la nova subestació elèctrica de 400 kV de Santa Coloma, i a la modificació de les línies de 220 kV Sentmenat-St. Fost-Canyet-St. Andreu-Can Jardí per a la connexió del circuit de 400 kV Pierola-Sta. Coloma, fins que no es justifiqui la viabilitat de l’anella elèctrica al voltant de Barcelona que té projectada Red Eléctrica de España (REE).

El-conseller-Felip-Puig-interv_54397339992_54028874188_960_639

El Conseller Felip Puig, ahir. | Patricia Mateos

Afegeix que així ho ha va explicar ahir el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, al Parlament de Catalunya, on ha considerat que “cal tenir molt clara la necessitat i la utilitat social de les noves infraestructures elèctriques abans d’impulsar-les, i en aquest cas no tenim la justificació tècnica necessària”.

Puig va manifestar el seu suport tant a les institucions municipals com a les associacions cíviques de Santa Coloma que s’oposen aquesta infraestructura, i ha instat a REE a replantejar el projecte. Va recordar que el Govern ja va emetre un informe desfavorable sobre la subestació de Santa Coloma, en línia amb els informes presentats per l’ajuntament del municipi, i va lamentar que “REE hagi emprès aquesta iniciativa sense cap sensibilitat territorial, que tampoc ha existit per part del Govern central”.

El conseller Puig va assenyalar que el Govern també ha emès un informe desfavorable sobre la línia elèctrica Gramenet-Desvern de 400 kV, que ha considerat “inviable”. En aquest sentit, va lamentar les limitacions competencials que té Catalunya en matèria de transport energètic, i va dir que “Catalunya ha de disposar dels instruments necessaris per poder decidir sobre el seu model energètic i les seves infraestructures, i aquest cas n’és un exemple clar”.

[+]

Notícies relacionades amb la MAT de Santa Coloma