Archivos

El Govern supera el debat sobre el Pla d’Acció Municipal

25/11/2014

ple municipal siscu sanchez DSCF0727_optjordi corachan_optJordi Corachán |

Debat decebedor ahir al vespre sobre el Pla d’Acció Municipal. Les condicions eren les propícies per a una gran sessió: ple extraordinari i una hora per discutir un sol punt en l’ordre del dia, el PAM. El govern local (PSC, ICV-EUiA i CiU) va desenterrar tota la seva propaganda -ho fan gairebé tots-: 76,28% de compliment -l’any passat 56,3%- de les promeses incloses en el Pla. I l’oposició (PP, PxC i Gent de Gramenet) no va entrar a fons en els assumptes ajornats, ni va verificar les dades oficials ni va fer propostes alternatives.

La pròpia alcaldessa Núria Parlon (PSC) i el regidor de Participació, Siscu Sánchez (ICV-EUiA), van fer la defensa de l’acció de Govern. Núria Parlon va explicar que el 76,28% surt de les 17 actuacions del PAM finalitzades en l’últim any. I va citar, entre d’altres, l’increment de la dotació pressupostària pel Fons d’ajudes socials, la reutilització dels llibres de text i la digitalització a l’ESO, l’inici del desplegament de la policia de proximitat als districtes, la creació de la unitat Mòbil d’atenció ciutadana de la Policia Local, el nou contracte per a la millora de la neteja viària i la recollida de residus, i la renovació dels contenidors d’escombraries. I Sánchez xa subratllar que l’ajuntament compleix en un 90% en transparència i participació, tot i que, va dir, el seu propòsit és arribar al 100%.

Absènsia d’idees

Plataforma per Catalunya, que dóna la llauna en qualsevol assumpte menor, va regalar el debat al govern. Atònits es van quedar el públic –molt poca gent– i els polítics quan el seu regidor Esteban Escribano va consumir el seu torn amb una frase: «Ens donem per assabentats». Mentre que el president i portaveu d’aquest grup no estava ni tan sols a la sala.

Intent voluntariós

Jordi Pastor, de Gent de Gramenet, va intentar sembrar dubtes sobre les dades «triomfalistes», va criticar la «campanya electoral del PSC» i va demanar més participació ciutadana en les decisions de l’Ajuntament. Res que no hagués dit en altres ocasions.

«Realitat virtual»

El PP també es va referir a l’potent aparell de «premsat i propaganda» de l’ajuntament, que creen una «realitat virtual» que venen a la ciutadania. El seu portaveu, Francisco Martín va dir que els mercats i la zona de vianants del Centre ja als prometre l’alcalde Bartu Múñoz el 2003 i el 2007. Ah, va fer una petició: una ordenança de civisme.

El ple es va aixecar mitja hora abans del previst. Va ser un tràmit superat pel Govern; una oportunitat perduda per l’oposició.