Archivos

El Mas Fonollar acull la Festa de l’Orgull LGTBI per segon any

16/07/2017

En el marc dels diversos actes per commemorar l’Orgull LGTBI (persones Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals) l’entitat Entenem Santa Coloma i l’Ajuntament han estat els organitzadors de la Festa de l’Orgull, per segon any.

“Serà un dia de reivindicacions i també festiu amb l’actuació de diversos artistes del col·lectiu LGTBI. Vine a gaudir amb nosaltres d’aquest dia ple de festa i colors”. Amb aquestes paraules anunciava Entenem l’esdeveniment a les xarxes socials els dies previs a la Festa, i així va ser.

Els assistents van gaudir amb les actuacions dels artistes convidats —als quals Xavi Villena, president d’Entenem Santa Coloma, els va agrair la seva participació— així com dels dj que van animar la festa durant tota la tarda del dissabte 15 fins ben entrada la nit. El Mas Fonollar va comptar amb la professionalitat i el talent, entre altres, de Lola Bastada, Yoguinha Borova, Sharonne, Ari Korrales, Rajah, Mesón Candelas, Yogurinha Borova, Chica Barata i Pam Pool, però també d’un munt de colomencs i colomenques —de totes les edats— que van passar pel mas durant tota la jornada.

Durant la lectura del manifest, l’alcaldessa Núria Parlon va fer ressò a la primera manifestació de l’Orgull; organitzada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya, va tenir lloc el 26 de juny de 1977 a les rambles de Barcelona. De la mateixa manera, la tinenta d’alcaldessa i responsable de la regidoria LGTBI, Petry Jiménez, va ser contundent en assenyalar que “la diversitat és el que enriqueix la nostra societat”.

Tanmateix, Hugo Ramos —d’Entenem— va fer una crida al dret d’una atenció sanitària integral per a tothom, a la revisió de la llei d’identitat de gènere, a la llibertat per triar el nom, així com a crear protocols per combatre la LGTBIfòbia en les escoles i els instituts i va recordar, alhora, la necessitat que els mitjans de comunicació transmetin una visió inclusiva i respectuosa que acabi amb els estereotips que encara avui dia s’atribueixen al col·lectiu LGTBI.

Al marge d’aquest esdeveniment, unes hores abans, al pavelló de La Bastida s’ha disputat un torneig de voleibol amb equips mixtos —organitzat per Panteres Grogues i l’Ajuntament— què ha demostrat una vegada més com l’esport juga un paper fonamental en la reivindicació i en la igualtat plena dels drets humans independentment de quina sigui la condició sexual dels participants.

Amb tot, Santa Coloma va fer ahir una demostració exemplar de respecte, fermesa i compromís davant la igualtat i les llibertats de tothom, sense oblidar el més important: les persones. Des del Gramenet 2.0, el nostre reconeixement per a tota la família d’Entenem. Gràcies per ser-hi i per fer de Santa Coloma una ciutat amb Orgull./ Josué Aguedo