Archivos

El Nou Municipal acollirà diumenge la primera experiència de futbol Inclusiu

21/04/2016

del-bosque-de-visita-en-santa-coloma_optSegur que vindrà el seleccionador Vicente del Bosque i un jugador del FC Barcelona, encara per confirmar: Potser Iniesta? Diumenge, dia 14, a les 10, 30 hores sortirem de dubtes.

Sigui com sigui, el Nou Camp Municipal acollirà la primera experiència de jugar a futbol amb la metodologia Inclusive Football de la Fundació Itinerarium, que presideix Marc Vives. Uns 80 nois i noies de la categoria aleví, d’11 i 12 anys, de diferents equips compartiran joc amb nois i noies amb necessitats especials: Racing de Vilassar de Mar, Racing de Pineda de Mar, Fundació Esportiva Grama, Nàstic de Manresa, FC Barcelona i RCD Espanyol. L’entrada és gratuïta.

«Les proves fetes amb Inclusive Football n’han demostrat l’efectivitat, millora la formació del futbol base dels clubs, crea noves relacions d’amistat i potencia l’empatia i l’educació centrada en els valors», afirma Vives.

Cada equip estarà format per 8 jugadors: 4 amb necessitats especials i 4 sense. S’utilitzaran pilotes amb cascavells i el camp estarà envoltat d’unes tanques especials per marcar-ne els límits. El Dia del Futbol Inclusiu, que compta amb el suport de l’Ajuntament colomenc, té la finalitat de concienciar les entitats esportives sobre la importància d’integrar equips inclusius en els seus clubs.

La Fundació Itinerarium, entitat sense ànim de lucre, selecciona els clubs i els reconeix amb el segell Inclusive Football, i cada any organitza un campionat per promocionar aquest nou esport. La fundació té com a líder l’Anna Vives, una jove artista amb síndrome de Down que participa activament a favor de les persones amb mobilitat reduïda o amb diversitat funcional. L’Anna ha creat també una tipografia que porten visible tots els equips humans i tècnics dels serveis de la neteja pública de Santa Coloma, amb la frase «Espai net en mans de tothom».