Archivos

El Parlament reclama una nova residència per a la gent gran de Santa Coloma

15/02/2017
  • Els diputats colomencs Raúl Moreno (PSC) i Gabriela Serra (CUP) defensen la moció

El Parlament de Catalunya ha rebut avui la visita d’una nodrida delegació colomenca, amb presència dels regidors de l’equip de Govern Diego Arroyo i Luís Fuentes, així com el regidor de SOM Gramenet Jesús Sànchez i els dos regidors d’ICV-EUiA Alexandra Sevilla i Jonatan Fornés, junt amb els membres de la Plataforma SOS GentGran, per recolzar una resolució reclamant la creació d’una residència per a la gent gran a i un centre de dia a Santa Coloma de Gramenet. A més, s’ha donat la circumstància que dos colomencs (Raúl Moreno pel PSC i Gabriela Serra per la CUP) han defensat la resolució.

La resolució ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups amb representació al Parlament, excepte Junts pel Sí que s’ha abstingut en el punt dos. Una resolució que és fruit del treball que ha portat a terme la Plataforma SOS Gent Gran, integrada per diverses entitats i organitzacions polítiques de la ciutat, en demanda de millors infraestructures per a la gent gran de la nostra ciutat.

La reivindicació d’aquesta Plataforma, que ha estat capaç de recollir més de 3000 signatures a Santa Coloma, ha servit per portar al Parlament el problema de la manca de serveis per a la Gent Gran a la ciutat. Al llarg dels últims mesos la Plataforma ha mantingut contactes amb la Generalitat que no han donat el fruit desitjat, ja que la Generalitat no considera haver de construir més serveis de caràcter públic i es decanta per una gestió concertada de nous equipaments. Al Parlament, el grup majoritari de Junts pel Sí ha decidit abstenir-se d’aquesta manera, però ha manifestat la voluntat d’estudiar el tema.

Tant Raúl Moreno del PSC, com Gemma Lienas de Catalunya Sí que es Pot, han incidit en la situació de precarietat de serveis per a la Gent Gran que viu la població de Santa Coloma, amb la renda familiar més baixa de Catalunya i on 2 de cada 10 persones tenen més de 65 anys i llistes d’espera de 4 anys per accedir a una plaça. El grup de Ciutadans per la seva part ha manifestat que aquesta és una estructura d’Estat necessària per a la població vers altres que potencia el Govern de la Generalitat. El PP ha retret a JxS el fet que un colomenc com Gabriel Rufian, diputat d’ERC al Congrés, no hagi informat als seus correligionaris de Junts pel Sí de la situació que es viu a Santa Coloma. Gabriela Serra, de la CUP, ha fet per la seva part una reivindicació precisament de la gestió dels recursos de Catalunya des de Catalunya per donar millors serveis.

Així doncs, un pas més en la cursa de SOS Gent Gran Santa Coloma per aconseguir millors condicions per un sector de la població que ho ha donat tot (i que encara ho dóna, protagonitzant aquestes mobilitzacions) i que rep molt poc.

Texto: Antonio Molina / Fotos: Josep Pitarque