Archivos

EL PDECat explica ‘els avantatges’ per a l’esport en una Catalunya independent

21/03/2017

El PDECat, l’antiga Convergència, va reunir ahir al vespre a un centenar de persones a la Penya Blaugrana Gol 3.000. L’objectiu de la trobada amb Gerard Figueras era explicar els avantatges per a l’esport, del qual és responsable a Catalunya, en una futura república catalana.

Figueres es va referir al dèficit fiscal, que va xifrar en 8.000 milions, per sostenir que la independència suposaria disposar de més diners per a la salut i l’educació, i també per a l’esport. A preguntes d’alguns assistents, el director general va afirmar que es podria ajudar més al Joventut de Badalona i al basquet Manresa, així com als petits clubs de les Terres de l’Ebre, amb dificultats econòmiques pels continus desplaçaments que han de fer els seus equips a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El conferenciant va subratllar la importància de l’esport en diferents àmbits. Es va aturar a l’hora de subratllar la seva importància en la convivència i en diàleg, conceptes dels quals tant es parla avui. També es va referir a l’esport com a element curatiu del sedentarisme, que és ja la quarta causa de mort a Catalunya.

El periodista Pere Ferreres, un dels nois de Grama que ha triomfat en el periodisme (Esports de TVE), havia provocat el debat sobre una possible exclusió del FC Barcelona a la Lliga espanyola, a la presentació de l’acte. Ferreres va defensar una competició d’escala ibèrica: Espanya, Portugal i Catalunya.

La xerrada va servir per explicar els avantatges d’una possible independència i al mateix temps fer visible a l’agrupació colomenca del PDECat, que presideix Santi Martínez. També va facilitar una classe periodística del mestre Ferreres, que va esmicolar les portades dels diaris de Madrid, que exageraven la manifestació antiindependentista, i la premsa catalana, que la minimitzava.

També va ser un bon escenari per homenatjar a l’esport local, en aquesta ocasió representat per Antonio Morales, president de la FE Grama, a qui es va agrair el treball amb nens amb risc d’exclusió. El mateix Morales va intervenir per explicar la complexa situació de l’esport infantil i juvenil. «Hem aconseguit apartar alguns dels 700 nens del brou de cultiu del crim organitzat i l’islamisme», va dir. I la gent el va aplaudir./ Jordi Corachán