Archivos

El Pla Pinta Verda es presenta a Singuerlín amb pocs veïns

19/01/2015

pinta verda pinta verdaEl pla Pinta Verda ha estat presentat en societat a la Biblioteca de Singuerlín – Salvador Cabré, amb un una discreta presència de veïns: al voltant d’un centenar. Amb aquest acte, l’Ajuntament ha iniciat el procés de participació del projecte, que pretén crear una sèrie de vies verdes, des del Parc Fluvial fins a les muntanyes de la Serralada de Marina, aprofitant el curs d’antigues rieres.

Núria Parlon ha estat disculpada per la seva absència. Jordi Mas, regidor d’Urbanisme, ha portat el pes de l’acte i s’ha referit a les expropiacions. En principi, les zones verdes tenen preferència en el planejament urbà. El cas de Santa Coloma s’ha iniciat un procés de propostes que tot i ser molt densa té zones de proximitat que permet definir-les com zones verdes.

Ha parlat també el tècnic d’urbanisme de l’àrea metropolitana Jordi Peralta. A partir de quatre treballs precedents, ha dit, s’intenta fer un model urbanístic en tres bases; territori, evolució sociodemogràfica i ocupació del territori en un període comprès entre 2015-2025.

Un aspecte interessant és la comparació entre Ciutat Vella i Santa Coloma. Una de les bases de la planificació és rescatar les antigues rieres. Tot que l’estructura urbana està consolidada, el diagnòstic destaca totes les dimensions de la ciutat i per tant s’ha resolt zones que en principi no estaven definides com a zones verdes. Per exemple el passeig Salzereda.

El tècnic de l’Ajuntament ha ressaltat l’espai públic en recorreguts lúdic esportiu. Avui hem duplicat els metres de zona verda en referència a 1976, sense comptar el passeig del riu. Així el passeig de la Salzereda constituirà un dels eixos de la pinta verda. Entre les actuacions es mantenen afectacions, reordenant qualificacions, desafectació de zones, ordenant zones verdes existents i cessió per part de la propietat en casos molt particulars. Es contemplen 96 habitatges protegits part de les ja existents i 45 actuacions.

Xavier Pujols ha puntualitzat que en aquest ambiciós pla d’urbanisme és necessari tot un procés de participació per plantejar les propostes utilitzant tots els canals disponibles. Avui ha estat una sessió tècnica i 21 febrer realitzaria una sessió de debat i fer al·legacions fins al 9 de març. Finalment s’ha obert un torn de paraules. Josep Maria Cortès