Archivos

El Ple aprova dues mocions de suport a la vaga feminista

27/02/2018
  • Presentades pel PSC i GE-ICV-EUiA, van comptar també amb el vot favorable de SOM

Al Ple d’aquest febrer, el PSC i Gent d’Esquerres-ICV-EUiA van presentar dues mocions en relació al 8 de març, Dia internacional de les dones. Les mocions, que van comptar amb les intervencions de representants de The Suffragettes i En Comú Podem, es van basar en l’adopció de diferents acords bastant similars en ambdues, com la lluita contra la precarietat social i laboral de les dones, amb mesures com la defensa de la pujada dels salaris i de les pensions, instar els grups parlamentaris presents al Congrés a l’aprovació d’una llei de transparència i d’igualtat salarial o la creació de plans d’igualtat obligatoris en totes les empreses per evitar la bretxa salarial i demanar al Govern central la ratificació del conveni 189 de l’OIT per a les persones treballadores de la llar.

Donar també suport i visibilitat des de l’Ajuntament de Santa Coloma als diversos actes feministes que estan preparant les entitats feministes de la ciutat, així com als instituts i centres de joves per fomentar la coeducació i la conscienciació del jovent i fomentar i recolzar la lluita contra la xacra de les violències masclistes, així com exigir la posada en marxa del Pacte d’Estat contra les violència de gènere amb una dotació pressupostària real.

Parades intermèdies de bus durant la nit

Entre altres, durant el Ple es va presentar una moció per sol·licitar a l’AMB que insti l’ATM perquè autoritzi parades intermèdies en els busos que tenen el seu recorregut a Santa Coloma, dins la franja compresa entre les 21 h. i les 8 h., per garantir la seguretat de dones, menors i persones amb mobilitat reduïda usuàries d’aquest transport públic, tal com s’està experimentant en altres ciutats.

Les mocions de suport a la vaga feminista del 8 de març, presentades pel PSC i GE-ICV-EUiA, van comptar també amb el vot favorable de SOM Gramenet, l’abstenció de Ciutadans, en considerar que la vaga anava en part contra el sistema capitalista, i el vot en contra del PP, que va presentar una moció en el mateix ple per assolir el compromís per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, la qual no va resultar aprovada.

Tanmateix, la moció per permetre parades intermèdies a demanda de dones en els trajectes d’autobús durant la nit, presentada per SOM Gramenet i el PSC, va resultar aprovada amb el vots favorables també de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA i C’s. El PP es va abstenir.