Archivos

El ple aprova mesures per protegir 23.000 nens amb risc d’exclusió

26/11/2013

DSCF7436_optCinc anys de crisi estan colpejant als sectors de la població més vulnerables. Conscient d’això, l’equip de Govern (PSC, ICV-EUiA) i Gent de Gramenet (GG) va presentar una moció en defensa dels 22.975 nens de Santa Coloma amb problemes per portar una vida digna. Es tracta de garantir els recursos públics – la majoria, municipals, i coordinar el capital humà i social per satisfer les seves necessitats bàsiques (alimentació, salut i educació), promoure activitats educatives i recollir les seves opinions, a través de la creació del Consell dels Infants i Adolescents.

La moció, defensada per Laia Tordera (PSC) y aprovada per unanimitat, suposa en la pràctica el compromís de tots els partits (PP, inclòs) per tirar endavant, de manera prioritària, el Pla d’Atenció Integral a la Infància i l’Adolescència.

Alhora, a la sessió s’ha ratificat l’adhesió de Santa Coloma com a “municipi aliat del “Programa Ciudades Amigas de la Infancia, de UNICEF España”.

L’acord del ple referma el document de compromís de continuar realitzant a la ciutat polítiques favorables a la infància i l’adolescència; text que l’alcaldessa Núria Parlon va signar el passat 19 de novembre juntament amb la presidenta d’UNICEF Catalunya, Anna Folch.

Al document en favor dels drets de la infància i l’adolescència s’assenyala que l’Ajuntament de Santa Coloma té la voluntat de continuar desenvolupant polítiques per afavorir aquests dos col·lectius i que això suposi amb el temps l’obtenció per part d’UNICEF del segell de reconeixement com a “Ciutat amiga de la infància”.

Contra la violència masclista

Els partits del Govern i Gent presentar una altra moció conjunta contra la violència masclista, ahir, que commemorava el Dia Internacional contra la violència de gènere. Diversos centenars de persones es van concentrar davant de l’ajuntament, abans de la sessió, per reclamar la fi d’aquesta violència.

La socialista Lídia Guinart va defensar la moció, en què va destacar que l’Institut de la Dona sosté que es registren més de 6.000 agressions a l’any, de les quals més d’un miler són violacions. Guinart ha afegit que el Departament d’Interior de la Generalitat afirma que al voltant del 3% de dones han estat víctimes d’agressió sexual i calcula que més del 50 % no es denuncien.

Malgrat les dades esgarrifoses, el representant de l’extrema dreta va qualificar de propaganda la moció i va dir que la veritable violència s’exerceix contra els quals no neixen, en referència a l’avortament. » La dona no té dret a assassinar quan li doni la gana «, va dir davant la perplexitat de públic i regidors.

Francisco Martín , que ahir va fer de portaveu del PP, va lamentar que es digués que el Govern de Rajoy havia reduït les ajudes i ha assegurat que des que governa han baixat les agressions.

Lídia Guinart li va contestar que demagògia era retallar un 28% ( 1.500 milions ) en aquestes polítiques per part del Govern El representant d’ICV-EUiA , Siscu Sánchez, va afegir: «La reforma de l’avortament que vostès han fet també és violència «.

L’alcaldessa Núria Parlon va intervenir per tancar el debat. «Del que es tracta – va dir – és de solidaritzar-nos amb les dones que pateixen i recordar a totes les institucions que han de destinar els recursos suficients».

La ultradreta va presentar una moció que demanava desobeir la sentència del Tribunal Europeu de Dret Humans sobre la doctrina Parot (aplicació retroactiva de penes) a violadors i terroristes. Tots els partits la van rebutjar i, llavors, els dos regidors amb antecedents nazis es van aixecar i van abandonar el ple abans de la seva finalització. El públic, amb sarcasme, els va aplaudir.

.

Altres qüestions :

  • A la sessió del Ple es va donar compte de l’informe favorable emès per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en el sentit d’acceptar les al·legacions que va presentar l’Ajuntament per mantenir la declaració de zona sensible a tota la conca del riu Besòs.
  • El ple va provar la segona prórroga del servei del manteniment i la neteja de les escales mecàniques de la ciutat per 455.579 euros. L’empresa Thyssenkrupp tornarà a fer-se càrrec. 
  • També es va aprovar una moció per a la creació de mesures per garantir la transparència del sector financer i per taxar l’especulació internacional, presentada pels grups municipals d’ICV-EUiA i PSC: Aprovada amb els vots de GG,PP i CiU.