Archivos

El ple celebra que Plataforma per Catalunya s’hagi quedat fora de l’ajuntament

09/06/2015
  • Núria Parlon promet governar amb humilitat, tot i que tindrà majoria absoluta

susana abello 20150608192354Unanimitat a l’últim ple de mandat. Els regidors de PSC, PP, ICV-EUiA, Gent de Gramenet i CiU van coincidir a expressar la seva alegria per la garrotada electoral rebuda per la xenòfoba PxC el 24-M. Va ser una nit de comiats alegres i també de certa tristesa i emoció per la marxa d’altres regidors: Lídia Guinart, Laia Tordera, Antonio Carmona, Raúl Moreno, Antoni Fogué, Marc Villegas, Ángeles Ledo, Siscu Sánchez, Xavi Pujols, Jordi Pastor, Fe Bogaz, Carles Combarros i Susanna Abelló. Especialment emotiu va ser el comiat d’aquesta última: «Ser regidor ha estat un dels honors més grans que he tingut. He estat una treballadora al servei dels ciutadans«.

Hi va haver aplaudiments pel fracàs de PxC i retrets al seu líder Juan Gómez Montero, altiu i desafiant en els últims quatre anys, i desaparegut ahir. «No ha tingut ni la valentia d’acomiadar-se de la ciutadania» o «Ni tan sols ha estat valent per donar la cara» van ser algunes de les frases d’Antonio Carmona (PSC) i Siscu Sánchez (Iniciativa) –li deia «fals verd» – i d’altres regidors.

Por a la majoria absoluta

Sens dubte va ser una de les alegries de la nit electoral, va recalcar també Núria Parlon, l’alcaldessa que ha aconseguit dos regidors més –14 en total–, que li permetran governar amb majoria absoluta. Va expressar la seva satisfacció pels resultats electorals, encara que va matisar que ella tampoc li convencen les majories absolutes: «Em fan por». Per això, va reiterar la seva voluntat d’incorporar a altres forces en el seu nou govern. Va prometre governar amb humilitat i sense sectarismes. Jordi Corachán