Archivos

El ple municipal debatrà aquesta nit la controvertida Pinta Verda

07/04/2015
  • El PSC converteix la modificació del Pla Metropolità en un pla d’ordenació de la ciutat
  • Gent de Gramenet, a l’oposició, i ICV-EUiA, al Govern, demanen un projecte consensuat |

jordi corachan_optJordi Corachán |

pinta verda 1419323955711

Els membres del govern local Jordi Mas, Núria Parlon i Xavier Pujols.

pinta verda, no 2015-02-12-10_opt

Els portaveus de Gent Jordi Pastor, Aitor Blanc i Miguel Ordoñez.

Calia desafectar 784 finques o pagar 600 milions als seus propietaris. L’Ajuntament va optar per aixecar la reserva de sòl que tenia des de la dècada dels 80. Llavors algú va pensar a connectar aquests solars entre si i tots ells amb els dos pulmons de Santa Coloma: el Parc Fluvial i la Serra de Marina.

Al pla, cuinat pel regidor d’Urbanisme, Jordi Mas, el van anomenar Pinta Verda, per la seva semblança amb una pinta. El PSC el presenta com una guia per als 10 anys vinents, mentre Gent de Gramenet, a l’oposició, i ICV-EUiA, al govern, reclamen un projecte estratègic consensuat amb la ciutadania. El cas és que el Pla és debatrà en el ple d’aquest vespre, després de ser presentat a diferents barris.

Resistències

El pla va néixer tort. Es va filtrar a determinat mitjà, no va seduir a la premsa en la seva presentació formal i l’assistència ciutadana als actes d’informació ha estat més aviat escassa. Possiblement té moltes coses bones, però ha creat resistències en partits, entitats i mitjans de comunicació, i la indiferència bastant general dels colomencs i colomenques.

El PSC sosté que s’ha aprofitat una oportunitat per posar ordre a la situació urbanística de moltes parcel·les, que ara es pretenen connectar d’alguna manera. Gent i Iniciativa el rebutjen perquè s’ha confeccionat en un despatx, sense comptar amb l’opinió de la ciutadania.

Amb tota seguretat, el pla serà objecte de debat a la campanya de les Eleccions Municipals del 24 de maig, que ha començat fa temps.

[+] Info: Altres informacions relacionades amb la Pinta Verda