Archivos

EL PSC afirma que lluitarà a Europa contra la MAT

14/05/2014

psc singuerlin europeas la foto 1 (5)_optJavi López, cap de llista del PSC a les eleccions europees, s’ha compromès aquest matí, a la Biblioteca de Singuerlín-Salvador Cabré, a fer tot el possible a Europa per frenar la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que passa pel terme municipal de Santa Coloma.

Ho ha fet davant gairebé un centenar de veïns dels dos barris afectats, Les Oliveres i Can Franquesa, en un acte en què ha estat acompanyat pel candidat del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i l’alcaldessa colomenca, Núria Parlon.

López ha destacat que aquest cas demostra que les institucions europees tenen un clar efecte en la vida dels ciutadans i també que és fonamental que hi hagi una alternativa a l’actual «majoria conservadora» en les institucions europees.

Ha argumentat que cal apostar per noves polítiques energètiques, com la promoció de les energies renovables, i acabar amb l'»increment del 60%» que ha patit des del 2007 el rebut de la llum, quan durant en aquest període la renda mitjana dels ciutadans ha caigut en un 8,5%.

«Europa és decisiva per garantir que el pas d’infraestructures pel territori sigui respectuós, sostenible i tingui en compte als veïns», ha afirmat Parlon, que ha expressat l’oposició de l’Ajuntament a aquest projecte, perquè en alguns punts, el projecte de la MAT discorre llevat 70 metres dels habitatges, quan la recomanació de la UE és que la distància mínima sigui de 400 metres com a mínim.

psc europeas la foto 2 (2)_optPossibilitat de sancions

Núria Parlon ha destacat la importància que suposa que la Comissió Europa hagi obert un expedient on s’inclou «la possibilitat de sanció, en aquest cas» al Govern espanyol, perquè no hi ha hagut en aquest projecte un informe sobre el seu impacte ambiental.

Collboni ha recordat que aquesta línia enllaçarà l’àrea del Llobregat amb la del Besòs travessant el parc de Collserola, al terme municipal de Barcelona, i ha instat la promotora d’aquesta infraestructura, Red Eléctrica Española (REE), a ser «sensible des del punt de vista mediambiental i respectuosa» amb les demandes de l’Ajuntament de Santa Coloma.

 

[+]

López es compromet a combatre la pobresa energètica

“Des del 2007, la factura de la llum ha augmentat un 60% i les rendes han disminuït un 8,5%; no només hi ha menys salari per culpa de la política laboral de la dreta, sinó que paguem més factures. L’energia forma part d’un mercat regulat i, per tant, alguna responsabilitat hi ha de tenir l’administració”, ha dit el candidat socialista. En aquest sentit, Javi López ha assegurat que impulsarà un “New Green Deal” amb fons del Banc Europeu d’Inversions perquè es faci una aposta decidida per les energies renovables i “no arribar tard al futur”. Tanmateix ha assegurat que combatrà la pobresa energètica, un fet “lamentable” pel que cal trobar solucions perquè “no ens podem permetre que passi que la gent no pugui pagar la factura de la llum”. Sobre les grans infraestructures en matèria energètica López ha advertit que “només es poden tirar endavant d’acord amb el territori i el vot de la gent”.