Archivos

El regidor Blanc diu en sortir en llibertat: «Ha estat un atac contra la sobirania»

13/12/2016

Aitor Blanc en una foto feta divendres. / Manuel Arenas

Aitor Blanc i els seus quatre companys de la CUP es troben ja al carrer. El jutge Fernando Andreu, de l’Audiència Nacional, ha decidit posar en llibertat, sense imposar-los cap mesura cautelar, dels cinc detinguts per cremar fotos del Rei durant una manifestació a la Diada, si bé tots ells segueixen acusats d’un delicte d’injúries a la Corona.

Segons ha explicat el mateix portaveu de SOM Gramenet, li han dit al magistrat que no anaven a declarar perquè l’Audiència Nacional és un tribunal que no consideren legítim i que és hereu «l’ordre públic franquista».

«Hem dit al jutge que no anàvem a declarar perquè és un judici polític que no fa més que atacar l’independentisme, de perseguir-lo i atacar a la sobirania del poble català», ha explicat Aitor Blanc a la seva sortida de l’Audiència Nacional. Moments abans ha estat el seu lletrat el que ha qualificat aquest procediment d’un «atac frontal a la sobirania dels Països Catalans».

L’advocat ha qualificat «d’insult» que en ple segle XXI «es persegueixi i s’aturi» a militants pel «simple fet de cremar una fotocòpia» i ha demanat el «cessament immediat» del conseller d’Interior català, Jordi Jané, de qui ha dit que es dedica a perseguir militants, detenir-los i lliurar-los a la Guàrdia Civil.