Archivos

El Sant Jordi festiu fomenta l’ambient familiar, amb més llibres i menys roses

23/04/2017

La plaça de la Vila és plena de gom a gom. Tant se val si Sant Jordi cau en dia feiner o festiu. Si de cas hi ha hagut més famílies passejant plegades que mai. I, potser, s’han vist més bosses de llibres i menys roses.

Les xifres confirmaran o no aquesta impressió. Però, és igual, està sent un Sant Jordi amb les llibreries Major i Abacus, o els de Comix Box, fent caixa per sobreviure tot l’any. També està sent un dia de glòria per als soferts escriptors locals. Per aquí han estampat signatures Lluís Tarrasón, Vicenç Llorca, Joan Tudela, Rodolfo del Hoyo, Víctor Jové, i altres, molts altres. I el gran Màrius Sampere presentant a Can Sisteré La consagració del caos, poemes arrencats a la pintura.

Els escriptors buscant lectors, i els del Pacte Colomenc pel Referèndum caçant signatures, i els partits regalant globus i fulles de propaganda. Hi eren tots: PSC, Som Gramenet, PP, Ciutadans, ICV, EUiA, ERC, PDeCAT. També hi havia mil entitats explicant tot el que fan, que és molt.

També ha estat Sant Jordi al Fondo. A la plaça del Rellotge, ‘el Castell de Tothom’ de la Serra d’en Mena, amb 16 nacionalitats a la pinya dels Laietans, ha clausurat la III Diada de la Primavera.

Així es Sant Jordi.