Archivos

El + Vist del 2014

31/12/2014
Open PicMonkey_Collage_opt

Primera Open Night.

Josep Maria Cortès |
cortes-mini
Gramenet 2.0 finalitza un altre any de creixement. Jordi Corachán al capdavant i els seus col·laboradors han donat contingut i color a Gramenet 2.0. Amb el format clàssic d’un diari, amb un disseny gràfic tradicional, internet ha permès fer arribar al públic que desitja estar informat d’allò que passa a prop, sigui perquè hi viu, sigui pels vincles malgrat la distància geogràfica. Aquesta és la màgia, d’allò més local viatjant per la globalitat del segle XXI, amb un mitjà d’artesania periodística virtual.

bartu muñoz 1256918997_0

L’exalcalde Bartu Muñoz.

lluis hernandez 2014-02-17 11_opt (1)

Lluís Hernández, primer alcalde democràtic.

Aquest 2014 ha estat un any periodísticament potent i sociològicament significatiu. Obríem l’any rememorant una part de la nostra història Fa 75 anys de l’entrada de les tropes franquistes. Però 75 anys després, Núria Parlon encapçala un col·lectiu socialista que dóna suport a una consulta, alhora que Súmate pide la independencia en ‘la ciudad de los García’. Tanmateix part de la història sociològica de Santa Coloma és Un matí amb Lluís Hernàndez: “Estic orgullós d’haver ajudat a la gent més humil” però la lluita continua i Més d’un miller de veïns clamen contra la MAT prop del cementiri i 300 colomencs entren sense pagar al metro contra ‘el robatori’ de la pujada del bitllet ara fa justament un any, el 31 de desembre de 2013.

Nuria parlon mat

L’actual alcaldessa Núria Parlon.

També ha estat un any amb nous protagonistes de l’actualitat política; Podemos habla ya sin disimulos de presentarse a las municipales amb tot Las dos candidaturas de Podemos apuestan por un cambio en el Ayuntamiento articulat en Cinc partits d’esquerres que duran punts comuns en els seus programes. Un nou escenari a causa, en bona part, per la manca d’escrúpols d’alguns que van malversar la confiança del ciutadà, ja que L’exalcalde Bartu Muñoz s’asseurà a la banqueta, acusat d’embutxacar-se 1,7 milions. El 9N va tenir una gran ressonància en el ple i Santa Coloma no aprova cap moció a favor del 9N, després d’un ple d’infart tanmateix no és obstacle perquè cadascú trobi el seu espai, ja que Junqueras fa costat a la candidata d’ERC a Santa Coloma.

festa-major-WV-DSCF0276

Dia de Festa Major.

rockfest Captura de pantalla 2014-07-08 11.07.35

Concert a Can Zam.

Però sobretot el que dóna fortalesa a Gramenet 2.0 som la gent del carrer que va veure com El temporal de viento causó 4 heridos y derribó 10 árboles i tot i això vàrem anar de “shopping” a La primera Open Night parece un día de fiesta mayor. Encara que en els nostres carrers hi ha bona convivència a vegades pot haver Malestar en la calle La Paz tras el tiroteo a un vecino que traficaba con drogas per què Al hombre herido de bala en El Fondo le quisieron robar. No obstant això, el rumb és enfortir la cohesió i Santa Coloma pide voluntarios para hacer compañía a personas mayores, a més a més, Santa Coloma tindrà horts urbans per a aturats i jubilats.

Una ciutat viva com Santa Coloma aprofita qualsevol circumstància per ballar doncs Más de 10.000 personas asistieron al polèmic RockFest en Can Zam però el més emocionant viscut pels que intentem portar-vos la notícia, encara que no sigui el + Vist, va ser la Festa amb Volkswagen Beetle del carrer Major …i la Festa s’ha acabat amb espurnes i petards enmig de molt bons desitjos per aquest 2015 que comença, de part de tots el que fem possible aquest projecte de Gramenet 2.0.