Archivos

Neix l’associació ‘Joves colomencs per Palestina’

08/10/2017
  • L’associació s’ha presentat dins les Jornades per la Pau i la Cooperació

Coincidint amb les Jornades per la Pau i la Cooperació, durant la tarda d’ahir dissabte va tenir lloc la presentació oficial de l’associació ‘Joves colomencs per Palestina’. L’acte va comptar amb la participació de Jawad Siyam, director del Silwan Comunity Center, a Jerusalem i, al seu torn, Dídac Espí i Paula Pintor van estar els encarregats de donar a conèixer l’entitat als assistents, entre els quals s’hi trobaven joves relacionats amb altres entitats juvenils de la ciutat.

Espí i Pintor van exposar els objectius de l’entitat, entre els que cal destacar la sensibilització vers la causa palestina, així com el foment de la pau i la solidaritat. A hores d’ara, són dos els projectes que centren l’atenció dels joves. D’una banda, a curt termini, l’acompanyament dels infants i joves que visiten Santa Coloma durant l’estiu i, a llarg termini, col·laborar en el projecte de la construcció d’un cafè cultural en Silwan, on tant la mainada com les dones, els col·lectius palestins que, malauradament, més discriminació pateixen, puguin ser escoltats i atesos tot participant, alhora, en diferents tallers i dinàmiques.

Amb tot, a més de donar a conèixer la situació de Palestina arreu del món, també es va recordar la necessitat de potenciar el turisme i l’economia en un país on la taxa d’atur és molt alta, així com la repressió dels drets i llibertats individuals i col·lectius, tal com va assenyalar Jawad Siyam, qui va agrair la col·laboració de Santa Coloma en l’acolliment del jovent palestí durant el període estiuenc: “Quan tornen s’adonen de la violència de l’ocupació a Palestina” —va assenyalar Siyam, què va apuntar també que, en els darrers anys, els enfrontaments entre els ciutadans i les ciutadanes d’allà són continus: “No és gens difícil veure nens arrestats o amb diversos problemes familiars”.

Després de la presentació, els grups Che Sudaka i De la Carmela (a la foto de Sergio Más Navarro) van posar el punt final a un acte on el jovent colomenc va demostrar que els valors i la solidaritat són una prioritat que també va amb ells i amb elles. Des de ‘Joves colomencs per Palestina’, s’anima a afegir-s’hi al projecte a tots els joves que s’identifiquin amb el compromís i els objectius de l’entitat.

Per concloure, uns versos del poema “No lloraré”, de Fadwa Tuqán, recitat durant l’acte:

 

Aquí estoy, con vosotros,

fuertes como las rocas de nuestros montes,

y aquí estáis vosotros,

dulces como las flores de nuestra tierra.

¿Cómo van a aplastarme las heridas?
¿Cómo podrá aplastarme la desesperación?

¿Cómo voy a llorar ante vosotros?…

Juro, a partir de hoy, no llorar.