Archivos

Els més menuts dissenyaran el parc de Can Zam

28/12/2017
  • Es posa en marxa el concurs ‘Petit arquitecte’, en relació al procés participatiu per definir la segona fase del parc
  • Les preinscripcions s’han de fer del 8 al 19 de gener i la final serà el 17 de febrer

Els nens i les nenes de Santa Coloma amb edats compreses entre els 8 i els 12 anys podran dir la seva en relació a com els agradaria que fos el parc de Can Zam gràcies al concurs ‘Petit arquitecte’, que té com a objectiu difondre la creativitat de la mainada de la ciutat a través de la creació d’una maqueta del parc a propòsit del procés participatiu per definir la segona fase de Can Zam.

Els interessats i les interessades en participar-hi s’han de preinscriure (del 8 al 19 de gener) trucant al telèfon 93.462.40.57 o enviant un correu electrònic a: ortizmm@gramenet.cat. Els i les participants, fins a un màxim de 50, seran escollits i escollides per rigorós orde de preinscripció i per fer-la caldrà facilitar les dades següents: nom i cognoms del o de la participant, escola on estudia l’infant, edat, nom i cognoms del pare, de la mare o del tutor legal, adreça de correu electrònic i un telèfon de contacte.

Un cop tancada la preinscripció, es citaran els i les participants per tal de formalitzar la inscripció al concurs i lliurar-los el kit ‘Petit arquitecte’ (un maletí amb una fullola de fusta i altres materials), que hauran de fer servir per a l’elaboració de la maqueta.

El concurs es dividirà en dues fases. A la primera es presentaran les maquetes i es triaran les 10 finalistes; durant l’eliminatòria, els i les participants i les seves famílies compartiran quins són els elements que han inclòs a les seves maquetes que consideren rellevants en el parc de Can Zam que voldrien. I a la segona els membres del jurat faran el nomenament de la maqueta que ha resultat guanyadora, atenent als mateixos criteris emprats a la fase eliminatòria.

Les maquetes s’hauran d’elaborar sobre la fusta que s’entrega al kit ‘Petit arquitecte’ (es lliurarà als 100 primers inscrits) i hauran de ser una representació del model de parc que els agradaria. Tanmateix, a l’hora de puntuar les maquetes el jurat tindrà en compte els següents aspectes: originalitat de la idea proposada, ajust de la proposta a les dimensions i característiques de l’espai (fase II del parc de Can Zam), compatibilitat de la proposta amb la condició de zona verda d’ús públic, dificultat d’elaboració en relació amb l’edat del o de la participant i, per últim, els detalls i l’ornamentació. A banda dels materials inclosos al kit ‘Petit arquitecte’, les maquetes podran incorporar altres d’acord amb els gustos i les preferències dels participants.

La final del concurs ‘Petit arquitecte’ se celebrarà el 17 de febrer i el guanyador o la guanyadora rebrà com a premi una tauleta tàctil valorada en uns 200 euros.