Archivos

Els Reis omplen Santa Coloma de colors i il·lusió

06/01/2018
  • En general, la cavalcada d’enguany ha rebut molt bones valoracions de la ciutadania
  • La pau, l’amistat i la felicitat per a tothom, entre els desitjos dels nens i les nenes de Santa Coloma

 

Minuts abans de les 17 h. d’ahir divendres, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient van arribar a les pistes d’atletisme Antonio Amorós de Santa Coloma amb gran expectació per part dels nens i les nenes de la ciutat i les seves famílies.

Després de baixar del cotxe en el que van arribar a les pistes, ja que el temporal de vent no va permetre fer-ho  en parapent com estava previst inicialment, i rebre la benvinguda de l’alcaldessa, Núria Parlon, i de l’equip de govern, Melcior, Gaspar i Baltasar van recórrer els carrers de la ciutat en unes lluminoses carrosses que no van deixar indiferent a ningú.

Acompanyats dels seus patges i la comitiva reial, Ses Majestats van impregnar de màgia i il·lusió els carrers de Santa Coloma amb una cavalcada on es van repartir 3 tones de caramels aptes per a celíacs i en la que es va tenir cura de la seguretat de tothom.

La cavalcada d’enguany va comptar amb la participació de la Colla de Capgrossos i Gegants de Santa Coloma, l’escola de dansa Yolanda Valero, la Colla Jove de Dimonis, els Diables, la Casa d’Aragó, Airiños da Nosa Galicia i, fins i tot, de la comparsa més original de la darrera edició del Carnestoltes, la de l’associació de veïns de Can Calvet, entre altres que també van fer especial la nit més màgica de l’any.

Pau, amistat i felicitat

Un cop visitada la ciutat, Ses Majestats van arribar a la plaça de la Vila, on la canalla anava comentant al patge reial què havien demanat als Reis i quins eren els seus desitjos, entre els quals es trobaven la pau, l’amistat i la felicitat per a tothom. Amb les carrosses ja en la plaça, precedides de l’estel de Nadal, Ses Majestats van dedicar unes paraules als més menuts i les menudes de la ciutat. Emocionats, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats de l’alcaldessa i de la regidora de Cultura, Petry Jiménez, van agrair la implicació de la ciutadania i van recordar a la canalla la importància de ser bones persones i mantenir respecte per tothom.

Amb tot, arran de l’arribada dels Reis, cap a les 15’30 h., ‘Gramenet 2.0’ es va desplaçar fins a la Fundació Hospital de l’Esperit Sant on Ses Majestats, van visitar les plantes d’hospitalització i van repartir caramels. Una mica més tard també van ser-hi amb els fills i les filles dels treballadors i les treballadores de l’hospital.

En definitiva, una nit màgica que va omplir de força i energia positiva —com va assenyalar el rei Gaspar en el seu discurs— la ciutat de Santa Coloma i que, des de dies abans, va demostrar amb fets com la recollida de joguines en ‘La nit, solidària’ a favor de la Creu Roja, que a Santa Coloma fem tot el que faci falta perquè cap nen i nena de la ciutat no es quedi sense el seu regal de Reis i mantingui la il·lusió pròpia d’aquestes dates. / Fotos: Josué Aguedo i Brian Aguedo