Archivos

‘Els sabors del món’ oferirà diumenge plats de 20 nacionalitats

26/05/2016

sabors del mon 1fe393cc-980b-40a9-acbb-b44dcf57cf54_optLa Biblioteca del Fondo ha acollit aquest matí la presentació de la cinquena edició de la mostra gastronòmica “Els sabors del món” que es farà el proper diumenge 5 de juny. A l’edició d’enguany es preveu que es puguin tastar plats i productes, entre d’altres, de Perú, Pakistan, Marroc, Equador, Espanya, Catalunya, Galícia, República Dominicana, Mèxic, Argentina, Armènia, Itàlia, Estats Units i Xina.

La presidenta de Fondo Comerç, Maria Teresa Castellví, ha destacat la gran varietat de plats i productes que es podran degustar al llarg de tot el dia a la plaça del Rellotge. Així, ha posat el barri com a referent de diversitat de productes alimentaris a l’àrea metropolitana. “En molt poc espai” pots trobar molts productes que no trobaries en un altre lloc.

Montserrat Serra, en representació del Centre de Terminologia TERMCAT,  ha explicat que per a aquesta edició s’ha posat nom en català a nous productes. Aquests s’incorporaran al Glossari que recull tots els termes nous des de la primera edició de l’any 2012.

D’aquests en destaquen: nom científic: (musa xparadisiaca;musàcies) en català, plàtan per cuinar; (hylocereus costariciensis) en català pitahaya de polpa vermella; (luftfa acutanguka) en català esponja vegetal asiàtica; o (lens culinaris medik) en català llentia o llentilla, entre d’altres.

El director del Campus de l’Alimentació (UB), Màrius Rubiralta, ha destacat la bona sintonia i el fons de coneixement que té el. D’aquesta manera ha explicat que la UB està treballant colze a colze amb la gent del Fondo Comerç per seguir creant ponts d’unió i de dinamització per donar a conèixer la varietat i singularitat d’aquest barri.

El regidor de Comerç, Turisme i Promoció de la Ciutat, Pedro Cano, ha destacat que “Els sabors del món” són la clau perfecta per tancar la iniciativa de “Santa Coloma degusta”. Durant tot el mes de maig una trentena de bars i restaurants, així com la UB amb el Campus de l‘Alimentació de Torribera, s’hi han implicat organitzant xerrades i actes per difondre l’art de la cuina i la gastronomia.

A la presentació d’avui també hi ha participat el el regidor de l’Àrea d’Educació i president de l’Heura, Diego Arroyo, qui ha destacat la col·laboració del centre des la primera edició de “Els sabors del món”.