Archivos

Els tres horts urbans de Santa Coloma tindran l’aigua de franc

16/09/2015
Un dels tres horts municipals | Fotos: Alex Sevilla.

Un dels tres horts municipals | Fotos: Alex Sevilla.

La companyia Aigües de Barcelona es farà càrrec de les escomeses i el consum dels 2.300 m2 d’aigua a l’any dels d’horts urbans municipals ubicats a tres solars de la ciutat, adjudicats a jubilats, persones en situació d’atur i entitats que treballen amb col·lectius vulnerables. Avui han signat l’acord l’alcaldessa, Núria Parlon, i el director general de l’empresa, Ignacio Escudero.

Amb aquest conveni signat avui, Aigües de Barcelona executarà i assumirà el cost de les escomeses externes de subministrament d’aigua als tres solars municipals dedicats a horts urbans. S’estima que aquests treballs estan valorats en 4.800 euros (+ l’IVA). Alhora, aquesta empresa, dedicada a la prestació de serveis relacionats amb el cicle integral de l’aigua a la ciutat, bonificarà la quota de servei i una part del consum de l’aigua en els horts; en concret assumirà el cost d’uns 1.700 metres cúbics anuals d’aigua, uns 2.318 euros/anuals, que és el consum que es considera raonable en funció de les característiques dels tres solars.

A més a més, l’Ajuntament i Aigües de Barcelona tenen un fons en marxa per cobrir el consum d’aigua de famílies que estan percebent la Renda Mínima d’Inserció (RMI), des de juny del 2012. En total s’han tramitat uns 2.800 ajuts que beneficien unes 500 famílies que no podien pagar el rebut. Són iniciatives “per lluitar contra la factura social i fomentar la cohesió social”, ha dit l’alcaldessa.