Archivos

Encara no hi ha ceps i ja s’han repartit la collita

09/02/2015

jordi corachan_optJordi Corachán

De vegades els polítics reaccionen amb un infantilisme indescriptible. En el fons són com tots nosaltres, unes vegades dolços i altres, cabronets. Però quan hi ha eleccions a la vista ja no hi ha espai per a la dolçor ni l’amabilitat. Es comporten com a franctiradors a l’espera del moviment del contrari per deixar-li anar un tret precís i criminal. Fins i tot, quan es produeix un esdeveniment positiu, del que em disposo a parlar, és tal l’ànsia, que es registra un foc creuat poc edificant.

vinya 3b99e60b58_optL’Ajuntament ha tingut la idea de recuperar una vinya a Santa Coloma i ja ha començat la picabaralla entre els partits per vendre la iniciativa. Es tracta de la desapareguda vinya d’en Sabater, que estava enganxada a la Clínica Mental. M’encanta el projecte, de debò. Desperta en mi la nostàlgia de la infantesa i em fa tocar de peus a terra en aquests temps d’iphones i whatsapp. En el meu cap es descarrega una cascada d’imatges de vinyes verdes, maduixes i garrofers. Costa de creure que a partir de l’avinguda de Catalunya fins al vell escorxador (prop de l’Armengol) tot fossin ceps. Tot, inclòs el que avui és el parc Europa.

Carles Combarros on Instagram  “A #SantaColoma recuperarem varietats de vinya conreades al nostre municipi fa segles i produirem vi colomenc.-A #santacolomadegramenet tenim una historia per explicar i un patrimoni que caEm fa mal pensar que no va quedar gairebé res de la Santa Coloma rural, només un nom pel record, l’institut de Les Vinyes. Bé, ara han trobat un cep gairebé fossilitzat en el moviment de terres de la vella vinya d’en Sabater. Proposo que l’exhibeixin al museu de la Torre Balldovina, com la gent de Coll de Nargó mostra les restes dels seus dinosaures.

La vinya és avui una finca llaurada d’1,2 hectàrees. No hi ha un sol cep sembrat i els caps de llista dels partits ja han venut la collita. Núria Parlon, Alexandra Sevilla i Carles Combarros han publicat articles en els seus blocs per apuntar-se el mèrit, alguns amb fotos de ceps vells i fruits sucosos, potser tretes al Priorat o La Rioja, però no a Santa Coloma. Que es mirin en un mirall net i veuran periodisme groc. Articles en els blocs personals i en el full municipal i al web del PSC, i en el de CiU. Tranquil·litat, senyores i senyors, que la campanya encara no ha començat i hem d’afrontar tres eleccions en un any. Què Déu ens agafi confessats.