Archivos

ERC renuncia a posar a la papereta de vot la marca Gent de Santa Coloma

04/04/2011

ERC de Santa Coloma afirma que el nom de Gent de Santa Coloma no apareixerà finalment en la seva papereta electoral “per evitar confusió amb qualsevol altra opció semblant”, diu en un comunicat oficial. L’anunci d’Esquerra de desempolsar la marca Gent de Santa Coloma, registrada per ERC al 2003, va aixecar una viva polèmica i va provocar les queixes de Gent de Gramenet (GdG), que va veure al darrera una operació política per restar-li vots i impedir que pugui obtenir representació a l’Ajuntament.

En la seva nota, ERC diu: «A rel de les converses practicades amb diferents partits de la ciutat, entitats i persones a títol individual, un grup de gent independent ha volgut donar suport a la candidatura sense integrar-se a cap partit i, aprofitant la fórmula ja emprada per ERC a les municipals del 2003, aixoplugar-se sota la marca de Gent de Santa Coloma». ERC afegeix: «Aquest grup de suport no apareixerà a la papereta de vot de la coalició per tal d’evitar confusió amb qualssevol altres opcions semblants. Això si, durant la campanya, la iconografia que s’utilitzarà serà els tres logos (ERC, Reagrupament i Gent de Santa Coloma), que són la síntesi de la suma, la superació i el creixement a què ha aspirat sempre Esquerra».

NEGOCIACIONS.- Esquerra desvetlla les seves converses amb la resta de forces polítiques.

«PSC: Resposta a través del bloc de Raül Moreno, valorant a la baixa (desprestigiant?) la proposta. (És el primer partit a reaccionar, denota una preocupació –potser menor- a una possible entesa).

ICV: Reunió amb el seu cap de llista Siscu Sànchez, que veu positiva la proposta malgrat no contemplar-la per a aquestes municipals per la falta de temps de coordinar-la. (Obre la porta a converses després de les municipals).

CIU: Desmentim cap intent de comunicació per part de CiU a través del seu cap de llista Carles Combarros, tal i com ell indica en una nota de premsa. (Només hem pogut parlar amb el regidor  Manel Olivés, que veu la proposta valenta. Sabem que el regidor Olivés serà fora de la política local per un temps).

GdG: En una primera conversa informal, un dels seus dirigents, Jaume Abelló, ens fa saber que veta la presència de tres persones concretes d’ERC a qualsevol reunió que pogués haver entre les dues formacions, i que siguin quines siguin aquestes converses, la resposta a la proposta sempre serà negativa. En un segon contacte via mail, aquesta formació ens fa oficial la seva postura de no participar en una candidatura unitària per a les properes municipals i ajorna una eventual trobada fins després del 22 de maig, “sigui quin sigui el resultat de les eleccions” (I aleshores hi podran assistir, els nostres vetats?).

Altres: També han respost positivament persones individuals procedents del món cultural, esportiu, sindical, religiós i, en general, de la societat civil. (D’altres, respectuosament, han refusat)».

«AMENACES«.– Esquerra afirma que només va proposar fer una candidatura «d’unitat prou forta» per esdevenir «relleu seriós» a l’actual direcció de l’Ajuntament i que les reaccions comentades deixen cadascú al seu lloc. En la nota, també lamenta el to emprat per algunes persones en aquest debat paral·lel, i desaprova especialment les declaracions de  Jaume Abelló (un dels portaveus de GdG) per les «amenaces» adreçades al col·lectiu i, més greu, per posar en dubte l’honorabilitat de Jordi Cañigueral, el seu cap de llista.